Lazaroiu: Boc ar trebui declarat erou pentru ce a facut, nu pus sa demisioneze

Joi, 10 Martie 2011, ora 11:46
3619 citiri
Lazaroiu: Boc ar trebui declarat erou pentru ce a facut, nu pus sa demisioneze

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat joi, ca ar fi incorect ca Emil Boc sa fie obligat sa demisioneze, in conditiile in care a reusit intr-o perioada extrem de scurta sa echilibreze bugetul si sa "salveze tara de la dezastru" in ciuda chiar a lipsei de solidaritate a colegilor de partid si a "zgomotului si minciunilor" trusturilor de presa.

"Daca s-ar intampla lucrul acesta, ar insemna ca partidul si domnul Boc sa admita ca ce au facut pana acum e gresit, ceea ce ar fi o nebunie, pentru ca totusi ei au luat Romania de la un deficit de aproape 10% in ianuarie 2010 si au adus-o la un deficit de 6,5%, iar anul acesta ne indreptam spre un 4,4.

Deci, cine reuseste sa echilibreze intr-o perioada atat de scurta bugetul nu cred ca ar trebui sa-si dea demisia din partid, ar trebui sa fie declarat erou, dupa parerea mea, pentru ca asta s-a intamplat, cu sacrificii mari.

In special premierul, partidul nu a fost tocmai solidar cu premierul in privinta asta, dar premierul si presedintele au tras tot poporul dupa ei, cu forta, pentru ca oamenii au fost nemultumiti, nu vroiau sa inteleaga. Era si greu sa intelegi intr-o atmosfera creata de trusturile de presa (...)

Pe fondul asta de zgomot si de minciuni, totusi Romania a mers inainte si a fost salvata de la dezastru. E usor sa spui acum 'se putea face si altfel'. Cum? Toate tarile europene au facut la fel", a declarat Sebastian Lazaroiu intr-un interviu acordat pentru cotidianul Gandul.

Pe de alta parte, consilierul prezidential a atras atentia ca este foarte probabil ca dupa votul motiunii de cenzura pe Codul Muncii sa se reia problema inlocuirii lui Emil Boc din functia de premier, dar, de data aceasta, fara implicarea presedintelui Traian Basescu. "Presedintele le-a spus cum vede el situatia si care ar fi solutiile posibile. Decizia o ia partidul".

In aceste conditii Lazaroiu apreciaza ca "jenanta" varianta vehiculata in PD-L de a-i cere lui Emil Boc sa candideze pentru un loc de parlamentar sau pentru primaria Cluj Napoca, pentru a fi "recredibilizat".

"Mi se pare un pic jenant sa-i spui omului care a facut cinci-sase legi fundamentale pentru Romania 'du-te si candideaza in nu stiu ce colegiu sau la Primaria Cluj si mai vorbim pe urma'. E un pic jenant, indiferent cine-i spune asta. Poate sa fie Cristian Preda, partidul, si asa mai departe. Omul acesta a fost tavalit de presa in ultimul an, calcat in picioare de toata lumea, oamenii l-au injurat, dar el a facut lucruri bune", a explicat Lazaroiu.

Citeste si:
Comisiile din Senat au dat undă verde certificatului de vaccinare pentru angajații din Sănătate. Proiectul merge la vot în plen
Comisiile din Senat au dat undă verde certificatului de vaccinare pentru angajații din Sănătate. Proiectul merge la vot în plen
Comisiile reunite juridică şi de sănătate au acordat, marţi, cu majoritate de voturi, raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice...
Negocieri în miez de noapte la Vila Lac. Nicolae Ciucă și Florin Cîțu nu s-au înțeles cu liderii PSD SURSE
Negocieri în miez de noapte la Vila Lac. Nicolae Ciucă și Florin Cîțu nu s-au înțeles cu liderii PSD SURSE
O întâlnire secretă între reprezentanți PSD și PNL a avut loc marți seara pentru a discuta soarta guvernului. UPDATE 21.00 Discuțiile de la Vila Lac s-au finalizat fără ca cele două...
Sursa: Ziare.com