Lazaroiu: Boc-solutia rationala, Blaga-solutia emotionala. Va castiga Boc!

Vineri, 13 Mai 2011, ora 17:43
1941 citiri
Lazaroiu: Boc-solutia rationala, Blaga-solutia emotionala. Va castiga Boc!

Sebastian Lazaroiu pare convins ca Emil Boc va castiga alegerile din PD-L, el reprezentand solutia "rationala", spre deosebire de Vasile Blaga care este solutia "emotionala".

Invitat la videochatul Realitatea.Net, fostul consilier prezidential a facut mai multe comentarii legat de viitorul PD-L sub una din cele doua posibile conduceri, dar si de sansele USL de a castiga viitoarele alegeri.

Referitor la Emil Boc, Sebastian Lazaroiu a precizat inca o data ca este unul dintre putinii politicieni onesti din Romania, de care "nu s-a agatat niciun scandal de coruptie", dar care a atras un val de antipatii din cauza masurilor impopulare luate in calitate de premier.

De cealalta parte, se afla Vasile Blaga care are, in opinia sociologului, marele avantaj ca, in calitate de secretar general, a mentinut in permanenta contactul cu organizatiile PD-L din tara.

"Blaga va juca foarte mult pe cartea emotiei, e si ultimul care vorbeste maine(....)Dar nicio decizie nu e buna daca se bazeaza doar pe emotie sau doar pe ratiune(....) In spatele lui Emil Boc este o strategie, care trebuie urmata pana in 2012. Daca nu are si un suport emotional, o credinta orbeasca, daca aceasta nu exista (si nu prea pare sa existe), e posibil ca intreg partidul sa esueze. Blaga a stat la contactul cu organizatiile, lumea il iubeste, le-a strans mana... Dar nu e solutia rationala pentru PD-L. Va mai tine 2-3 luni entuziasmul si lumea isi va da seama ca a ales gresit. Era bine ca cel care va castiga sa aiba in spate si emotie si decizie, dar nu ne aflam in situatia asta", a comentat Sebastian Lazaroiu.

Acsta a mai afirmat ca Vasile Blaga nu este potrivit pentru functia de presedinte de partid. "El e bun in campania electorala, in rest partidul nu poate fi condus la fel ca in campanie", a explicat Lazaroiu.

Intrebat ce greutate mai are in PD-L parerea presedintelui Traian Basescu, fostul consilier a raspuns ca partidul continua sa tina cont de opiniile fostului sau lider, pentru ca "omul asta a fost de trei ori la pamant si nimeni nu se astepta sa se mai ridice".

"In 2004, 2007, 2009. (...) In 2009 au existat oameni care, aparent sunt loiali total partidului, dar pe vremea aia multi lideri PD-L isi cautau o barcuta de salvare" a dezvaluit Sebastian Lazaroiu.

In acest context, intrebat daca exista riscul scindarii PD-L dupa alegeri, el a raspuns ca nu in perioada imediat urmatoare, dar partidul nu sta foarte bine in sondaje.

"In septembrie - octombrie, daca partidul nu ajunge undeva la 24%-25% in sondaje, o sa se confrunte cu un prim val de migratie serios. Nu foarte multi, dar vor pleca. Vor fi suficienti cat sa puna in pericol majoritatea. (...)PD-L trebuie, dupa Congres, sa se relanseze. Cu acelasi premier nu va ajunge la 25% in septembrie. Ar fi bine (ca Basescu, n.r.) sa aiba pe cineva in partid, dar la ora asta nu cred ca are pe nimeni in partid care sa ocupe aceasta functie. In urmatoarea perioada cred ca cel mai bun ar fi un premier tehnocrat", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Citeste si:
Contestația USR privind hidrocentralele mici în ariile protejate, dezbătută de CCR. ”Poiectele astea ceauşiste, din care se îmbogăţesc nişte şmecheri”
Contestația USR privind hidrocentralele mici în ariile protejate, dezbătută de CCR. ”Poiectele astea ceauşiste, din care se îmbogăţesc nişte şmecheri”
Sesizarea USR privind legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate, va fi dezbătută miercuri, 18 Mai, de Curtea Constituţională a României. Uniunea Salvaţi...
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza...