Lazaroiu: Crin Antonescu este "marioneta" penalilor

Luni, 10 Iunie 2013, ora 16:59
1085 citiri
Lazaroiu: Crin Antonescu este "marioneta" penalilor
Foto: EVZ

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu il ataca dur pe liderul PNL, Crin Antonescu, despre care spune ca este o "marioneta" in mainile "penalilor". Lazaroiu este nemultumit de reducerea atributiilor presedintelui in viitoarea Constitutie.

"Sa nu cadem in eroarea de a crede ca Antonescu isi reduce atributiile de 'viitor Presedinte' pentru ca e un tip comod care nu se poate trezi dimineata.

Nuu. Antonescu e deja 'marioneta' pregatita de penali pentru functia de Presedinte al Romaniei. Mutarile privind Constitutia sunt date in plic de 'tragatorii de ate'. E conditia LOR pentru a-l sustine pe EL.

Mai pe scurt, Antonescu si-a acceptat deja rolul de MARIONETA. Mai ramane sa fie validat de popor", a scris Lazaroiu pe Facebook.

Revizuirea Constitutiei: Presedintele, obligat sa accepte orice ministru

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca USL a agreat ca noua Constitutie sa clarifice raporturile dintrepresedinte, pe de o parte, si Guvern si Parlament, pe de alta parte, in sensul in care seful statului sa nu mai poata refuza un ministru propus depremier, laremaniere.

"Asta am sustinut cu ocazia diverselor remanieri, de la doamna Norica Nicolai incoace. Asta am sustinut ca trebuia sa se intample si cu Constitutia in vigoare. Si daca asta am sustinut, evident ca asta vom pune in Constitutie.

De ce? Pentru ca nu presedintele poarta responsabilitatea alegerii ministrului respectiv. El il numeste, la propunerea prim-ministrului, prin decret prezidential, dar decizia de oportunitate, de continut, este una pe care si-o asuma prim-ministrul, pentru ca premierul poarta responsabilitatea politica - in fata Parlamentului, nu a presedintelui - a bunei functionari a Guvernului si Parlamentul e consultat, la randul sau, pentru ca premierul cand face o propunere pentru un ministru, il prezinta comsiilor parlamentare de specialitate", a spus Antonescu.

O.A.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#Sebastian Lazaroiu revizuire Constitutie, #Sebastian Lazaroiu Crin Antonescu, #Sebastian Lazaroiu atributii presedinte , #consilier prezidential