Lazaroiu: Dragnea, Geoana si Mitrea - contracandidatii lui Ponta la functia de premier

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 13:05
2978 citiri
Lazaroiu: Dragnea, Geoana si Mitrea - contracandidatii lui Ponta la functia de premier

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca in interiorul PSD sunt mai multi contracandidati la functia de prim-ministru, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, printre care Liviu Dragnea, Mircea Geoana si Miron Mitrea.

"Sunt multi. Cine stiu eu ca e interesat de asa ceva, Dragnea, cu siguranta, de altfel Dragnea e si folosit de liberali pentru asta, pentru ca ei nu mai sunt siguri pe relatia cu Ponta si atunci il flutura pe sub nas pe Dragnea lui Ponta ca sa-i arate ca nu e singurul jucator. El are probleme cu justitia, are dosare, dar Dragnea nu trebuie subestimat ca sustinere in PSD, dar din ce stiu eu, mai mult de jumatate din filiale sunt alaturi de el.

Cred ca asta e si motivul real pentru care el a candidat la parlamentare, surprinzator, avand totusi o functie mai importanta decat cea de parlamentar, s-a speculat mult pe ideea de imunitate, o fi si asta, dar e clar ca el vrea sa intre in politica mare si de aia e venit in Parlament", a spus Lazaroiu, pentru Realitatea Tv.

Nicolaescu si Sova: Basescu va fi suspendat daca nu respecta nominalizarea USL pentru premier

Consilierul pe analiza politica al presedintelui Basescu a inaintat si numele lui Mircea Geoana, care nu este "un om pe care sa-l dai deoparte". In plus, Geoana are relatii bune cu SUA.

"Apoi e Mircea Geoana care s-a intors in PSD si pe care multi il privesc asa, ca pe un nou membru de partid, dar el a fost in partid multi ani de zile, a fost presedintele PSD, stie bine partidul si a luat un scor bun la alegerile prezidentiale, a fost aproape sa castige. Nu e chiar un om pe care sa-l dai deoparte. Plus ca el se bazeaza mult pe faptul ca Ponta are probleme serioase in relatia cu SUA si UE, ceea ce e un mare handicap in competitia pentru functia de premier, ceea ce un avantaj mare al lui Geoana care are relatii bune cu SUA, cu Germania, cu Bruxelles. Veti spune ca nu are suficient sprijin in spate. Exista acolo, si-a facut si el inamici, lucrurile se uita in timp, cel mai important lucru pentru PSD nu e ca Ponta sa fie premier, ci ca PSD sa dea premierul. Ponta e un pion care si-a jucat cartea prost si va iesi din schema", a explicat Lazaroiu optiunea pentru Geoana.

Lazaroiu: Daca Basescu va mai fi suspendat, va fi o catastrofa din partea SUA si UE

Nu in ultimul rand, senatorul Miron Mitrea este un alt social-democrat care ar putea fi prim-ministru in Guvernul de dupa alegerile din decembrie, deoarece "a stat pe langa" un alt fost premier PSD - Adrian Nastase.

"Nici Mitrea nu e un om care sa stea deoparte, e un activist vechi, a stat pe langa Nastase, stie mai bine partidul si el are asa un profil de liber si nu il lasa indiferent posibilitatea de a fi premier", a mai spus consilierul prezidential.

Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta...
#Sebastian Lazaroiu propuneri premier PSD, #Liviu Dragnea prim ministru PSD, #Ponta contracandidati PSD premier , #consilier prezidential