Lazaroiu: E vreo mandrie sa mergi la ocna pentru un plagiator?

Vineri, 10 August 2012, ora 15:21
2549 citiri
Lazaroiu: E vreo mandrie sa mergi la ocna pentru un plagiator?
Foto: Ghimpele

Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, avertizeaza tot mai insistent ca atat membrii Guvernului, cat si autoritatile locale care le vor indeplini solicitarile legate de actualizarea ilegala a listelor electorale risca inchisoarea.

"De ce ar vrea cineva sa faca parte din lotul 'Ponta'? E vreo mandrie sa mergi la ocna pentru un plagiator impreuna cu plagiatorul? E vreo smecherie sa fii coleg de celula cu Viorel (Ponta - n.r.), Radu Stroe sau Zgonea? Iata intrebari care framanta primarii, prefectii si presedintii de CJ", scrie Lazaroiu pe Facebook.

Cu cateva ore mai devreme, Lazaroiu remarca ironic: "Stroe s-a tuns scurt :)".

"E adevarat, Dobre, Ponta, Stroe, Antonescu si altii au imunitate. La ei dureaza. Se cere aviz la Parlament etc. Privilegiul lor. Dar primarii si presedintii CJ? Au ei acest privilegiu?", mai nota Lazaroiu.

Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

Parchetul a cerut, vineri, Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei, Victor Paul Dobre, care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente", se arata intr-un comunicat al Parchetului, remis Ziare.com.

Sursa citata precizeaza ca tocmai acest minister, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, "a fost indrituit de Guvernul Romaniei prin H.G. nr.682/07.07.2012 sa selecteze si sa prelucreze datele privind cetatenii cu drept de vot, sa le tipareasca si sa le puna la dispozitia primarilor.

Ioan Cabulea a fost deja pus sub acuzare pentru abuz in serviciu.

Luni, procurorii l-au pus sub invinuire si pe seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul sef Constantin Manoloiu, pentru aceeasi invinuire - abuz in serviciu.

O.A.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...