Lazaroiu: Geoana premier?

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 11:20
3445 citiri
Lazaroiu: Geoana premier?
Foto: Arhiva (TVR)

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu anticipeaza, pe pagina sa de Facebook, caderea Guvernului Ungureanu vineri, dupa votul asupra motiunii de cenzura depuse de USL si evoca posibilitatea ca Mircea Geoana sa fie numit premier.

Lazaroiu analizeaza posibilitatile numirii, de catre Traian Basescu, a unui nou premier, dar si avantajele si dezavantajele pe care le-ar avea Mihai Razvan Ungureanu, in cazul in care este dat jos din functie.

Din toate aceste scenarii, insa, USL iese prost.

"Nu poate fi exclusa varianta numirii unui alt pesedist care sa fie imbratisata macar de o parte din PSD. Argumentul presedintelui poate fi acela ca Ponta a refuzat deja o data functia. In acest caz USL se va destrama", scrie fostul consilier prezidential. Ruperea USL ar urma si daca Traian Basescu numeste un penelist in fruntea guvernului.

In varianta in care Ponta ar fi numit premier, USL ar avea si cateva lucruri de castigat.

"Dupa instalarea lui Ponta ca premier, PNL va cere suspendarea lui Traian Basescu astfel incat sa aiba garantia ca Antonescu nu va astepta pana in 2014 preluarea functiei de presedinte", adauga fostul ministru al Muncii.

Ce ar castiga Ungureanu daca va fi debarcat?

"In acest moment, problema lui MRU este ca e mai credibil decat Guvernul pe care il conduce. Functia de premier l-a lansat deja pe prima scena, dar acum atarna ca o piatra de picior. (...)Haosul post-motiune va fi un mediu propice pentru nasterea unei miscari politice", opineaza Lazaroiu.

"Un alt scenariu catastrofal pentru USL ar fi ca Ponta sa nu stranga voturile pentru investitura. Nu stie nici el ce are in casa si ce i se poate pregati", isi incheie fostul consilier postarea.

Un scurt mesaj ce urmeaza analiza de mai sus lanseaza si o ipoteza surprinzatoare: "Geoana premier? Hm", fara alte comentarii.

Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, exclus din partid in toamna anului trecut, a anuntat, joi seara, ca va vota in favoarea motiunii de cenzura, dupa ce a avut o discutie cu actualul lider al formatiunii social-democrate, Victor Ponta, cel care a propus excluderea sa din PSD.

M.M.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Lazaroiu Geoana premier, #Lazaroiu motiune cenzura USL, #motiune cenzura USL , #consilier prezidential
Comentarii