Lazaroiu ii face lui Geoana strategia prin care acesta ar putea ajunge presedinte

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 10:39
19346 citiri
Lazaroiu ii face lui Geoana strategia prin care acesta ar putea ajunge presedinte
Foto: Evenimentul Zilei

Consilierul prezidential pe probleme de politica interna, Sebastian Lazaroiu, a facut niste calcule despre posibilitatea ca viitorul presedinte al Romaniei sa fie Mircea Geoana, iar cel mai probabil scenariu ca visul fostului presedinte al PSD sa se indeplineasca este "varianta suspendarii pana in 2012 a lui Traian Basescu".

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat joi seara ca isi doreste sa fie presedinte cinci ani la Cotroceni, "nu o luna sau patru luni". Consilierul prezidential sustine ca i-a intuit dorinta acestuia de la sfarsitul anului trecut cand a publicat o analiza pe aceasta tema.

Dupa confirmarea pe care a facut-o fostul presedinte PSD, Sebastian Lazaroiu face din nou calculele care i-ar putea aduce reusita lui Mircea Geoana.

"Cum poate ajunge dl. G. presedinte al Romaniei? Daca suspendarea are succes Geoana devine interimar, numeste premierul, urmeaza referendumul de demitere. Sa presupunem ca 50% plus unu ar vota pentru demiterea actualului presedinte. Urmeaza inca trei luni la Cotroceni pentru domnul G. si perspectiva alegerilor prezidentiale", este una din variantele pe care le lanseaza consilierul prezidential pe Blogary.

Daca Geoana nu reuseste sa ajunga presedintele Romaniei prin suspendarea lui Basescu, Lazaroiu spune ca ar putea sa intre "in sondajele din mai-iulie 2011 din partea PSD si, daca este mai popular decat Crin Antonescu, atunci devine candidatul USL la functia de presedinte, si, "implicit, Ponta pierde functia de premier nominalizat care va reveni PNL (conform protocolului)".

O a treia varianta vehiculata de consilierul prezidential il pozitioneaza pe Mircea Geoana in politicianul care asteapta pana " pana in 2014, cand scoate PSD din USL si candideaza din partea social-democratilor la presedintie".

"Iar daca nu reuseste sa scoata PSD din USL atunci va trebui sa candideze independent in 2014 sau din partea altui partid". Un ultim scenariu vehiculat de consilierul prezidential arata ca daca Mircea Geoana "pierde si trenul lui 2014, atunci ramane pentru 2019, desi atunci multa lume s-ar putea sa nu mai stie nimic de el".

Care dintre variantele de mai sus are sansele cele mai mari de reusita?

Din variantele vehiculate Sebastian Lazaroiu crede ca cea mai viabila este cea a suspendarii pana in 2012 a lui Traian Basescu", luand in considerare ca celelalte scenarii ar aduce "deservicii" lui Victor Ponta, dar si intelegerilor facute odata cu infiintarea USL.

"Sa ne gandim acum care din variantele de la 1...5 ar avea sansele cele mai mari de reusita. P (1) > P(3)> P (4) > P(2) > P(5) unde P (x) - probabilitatea ca x sa duca la reusita. Deci tot varianta suspendarii pana in 2012 ar fi cea mai probabila sa il aduca pe dl. G. cinci ani la Cotroceni", conchide Sebastian Lazaroiu.

Lazaroiu: Geoana spera sa ajunga presedinte interimar

In luna decembrie, dupa gestul lui Mircea Geoana de a iesi public, dupa un an de la alegerile prezidentiale, in care sa explice ce greseli a facut in campanie electorala, Sebastian Lazaroiu sustinea ca fostul presedinte al PSD isi doreste sa ajunga presedinte interimar.

Sebastian Lazaroiu: Geoana spera sa ajunga presedinte interimar

"Toate umilintele indurate in acele zile nu le va putea uita. Si trebuie sa isi ia revansa. Dl. Geoana nu a renuntat la ideea ca poate fi Presedintele Romaniei. Si atunci isi construieste un plan care se bazeaza pe cateva chestiuni palpabile", scria la acea vreme Sebastian Lazaroiu pe Blogary.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Sebastian Lazaroiu Mircea Geoana, #variante Mircea Geoana presedinte , #consilier prezidential