Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lazaroiu: Miza conflictului dintre Ponta si Voiculescu este functia de premier

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 16:24
1671 citiri
Lazaroiu: Miza conflictului dintre Ponta si Voiculescu este functia de premier
Foto: Ziare.com

Consilierul prezidential pe probleme de politica interna, Sebastian Lazaroiu, sustine ca miza conflictului dintre Victor Ponta si Dan Voiculescu este functia de premier, senatorul conservator construindu-si un plan pentru asta, de aceea isi doreste si suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Adevarata miza a conflictului dintre Voiculescu si Ponta este functia de prim-ministru. Planul domnului Voiculescu: suspendarea presedintelui in functie pana in luna iulie 2011, adica pana la desemnarea premierului oficial al USL. Demiterea guvernului Boc. Geoana interimar. Geoana il numeste pe Voiculescu premier. Nu pe Ponta", scrie Sebastian Lazaroiu pe Blogary.

Consilierul prezidential sustine ca dorinta lui Voiculescu s-ar putea indeplini luand in considerare ca in caz de suspendare a Presedintelui in functie si cadere a cabinetului Boc, Geoana numeste premierul si acesta ii este dator senatorului conservator pentru ajutorul pe care i l-a acordat in campania pentru prezidentiale.

"Protocolul USL stipuleaza ca premierul va fi stabilit abia la vara in luna iulie 2011. Atunci sondajele vor desemna cel mai popular candidat la functia de presedinte (previzibil, Antonescu-ACD), dupa care va fi nominalizat premierul de la celalalt partid (previzibil PSD, dl. Ponta spera ca domnia sa).

4. Pana la vara nu exista un candidat al USL la functia de premier. Daca trece motiunea de cenzura anuntata de USL in actuala sesiune parlamentara, presedintele in functie (titular sau interimar) poate face abstractie de USL. De aceea suspendarea lui Basescu i-ar permite lui Geoana sa il numeasca pe Voiculescu premier, nu pe Ponta", mai scrie acesta.

Lazaroiu: Voiculescu obtine ce isi doreste

Pentru a dovedi ca acest scenariu se poate indeplini, Sebastian Lazaroiu vine cu fapte care s-au petrecut pana in prezent si care l-ar putea face pe Voiculescu premier.

Acesta sustine ca in 2006 cand senatorul PC isi dorea functia de vicepremier, premierul de la acea vreme, Calin Popescu Tariceanu fusese de acord, dar din cauza unui accident de imagine nu si-a indeplinit dorinta.

"In 2007 si-a dorit functia de presedinte al Comisiei parlamentare care intocmea rechizitoriul pentru suspendarea presedintelui. A avut-o. In 2008 si-a dorit si a obtinut, in ciuda impotrivirilor "greilor" PSD, functia de vicepresedinte al Senatului. In decembrie 2010 Voiculescu a cerut imperativ alianta intre PSD-PNL-PC pana la 31 ianuarie 2011. Pe 5 februarie era gata. In 2011, un alt "greu" al PNL, Melescanu, i-a cedat functia de vicepresedinte al Senatului. La negocieri Voiculescu a cerut 20 de locuri eligibile de la PNL si PSD. Le-a obtinut", mai scrie consilierul prezidential.

Sebastian Lazaroiu sustine ca nu trebuie subestimata puterea lui Dan Voiculescu asupra Opozitiei, deoarece "daca isi doreste ceva, obtine".

Lazaroiu: Voiculescu a "avansat" suspendarea pentru 25 martie ca atunci se da dezlegarea la peste

"Domnul Ponta a observat asta. A vrut sa scape de domnul Voiculescu dupa ce a luat functia de presedinte al PSD, sfatuind PC sa mearga pe drumul sau. Si PC s-a conformat. Doar ca drumurile PSD si PC s-au intersectat iarasi, un an mai tarziu, in USL. Nu scapa domnul Ponta de domnul Voiculescu cand vrea. De ce 25 martie 2011 pentru suspendare? M-am uitat in calendarul ortodox si, da, are sens... Pe 25 martie e Blagovestenia - "dezlegare la peste". Stiti cum sunt motanii, mai ales dupa un post lung...", conchide Lazaroiu.

Ponta il ataca pe Voiculescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, respinge categoric anuntul facut luni de Dan Voiculescu privind o suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte pana pe 25 martie. Mai mult, liderul PSD lanseaza un atac foarte dur la adresa senatorului conservator, pe care il considera "singura vulnerabilitate reala" a nou formatei Uniuni Social Liberale.

Invitat la TV Ziare.com pentru a raspunde la intrebarea generica "Poate Opozitia sa il suspende pe Traian Basescu pana pe 25 martie?", Victor Ponta a declarat inca de la inceput ca el nu a sustinut niciodata asa ceva si a cerut sa nu fie "confundat" cu Dan Voiculescu, nici el, nici liderul PNL, Crin Antonescu, considerand deranjanta aceasta confuzie pentru amandoi.

Ponta: Singura vulnerabilitate reala a USL este Voiculescu - TV Ziare.com

In replica, Voiculescu i-a transmis lui Ponta ca USL trebuie sa aiba inteligenta de a evita orice demers defensiv, orice justificare in raport cu propaganda regimului Basescu.

"Succesul Uniunii Social Liberale este mai important decat succesul personal. Din acest motiv, cred ca este necesar sa evitam polemicile interne si tensiunile individuale. Liderii intelepti au abilitatea de a neutraliza asemenea momente", a declarat senatorul conservator, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Voiculescu: Sa evitam polemicile interne, USL e imaculata pe langa regimul Basescu

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sebastian Lazaroiu Dan Voiculescu, #miza conflict Voiculescu Ponta, #Voiculescu functie premier , #consilier prezidential