Lazaroiu: Monarhia, inclusa pe agenda publica doar cu caracter electoral

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 15:12
1956 citiri
Lazaroiu: Monarhia, inclusa pe agenda publica doar cu caracter electoral

Consilierul prezidential Sebatian Lazaroiu este de parere ca monarhia despre care a vorbit presedintele liberal Crin Antonescu a fost inclusa pe agenda publica doar "cu caracter electoral".

Invitat vineri seara la emisiunea "Discutia Saptamanii", de la B1 Tv, Lazaroiu a spus ca monarhia la care a facut referire liderul PNL reprezinta numai "o tactica pentru alegeri".

"Intoarcerea regelui pe agenda publica este, evident, o tactica. A fost inclusa in program cu un caracter electoral. Sunt cam 10, maxim 15 la sua monarhisti si USL, cu toate armele, cultiva acest electorat. Nu cred ca cineva isi imagineaza ca printr-o revizuire a Constitutiei se va reinstaura monarhia in Romania. Nu are sustinere populara. O asemenea Constitutie nu ar trece de referendum. Sunt multe propuneri de astea excentrice", a afirmat consilierul.

Acesta a precizat romanii nu vor deveni brusc monarhisti, odata cu difuzarea de programe dedicate regelui si monarhiei in mass-media, dar si ca PSD va avea mereu o optiune republicana si nu una monarhista.

"Probabil ca va trebui multi ani de acum inainte sa ai o campanie sustinuta. Crin Antonescu, el are o optiune, dar PSD in intengritatea lui are optiune republicana. Nici in Parlament nu cred ca ar trece o asemenea optiune, dar mai la referendum. Nu, pur si simplu se foloseste electoratul in favoarea lor, ca tot vin alegerile", a subliniat Sebastian Lazaroiu.

Crin Antonescu: Monarhia este forma cea mai convenabila pentru Romania

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a reafirmat, miercuri, optiunea pentru schimbarea formei de guvernamant a Romaniei, din republica in monarhie.

Declaratiile presedintelui Senatului au venit in urma ceremoniei prin care Regelui Mihai I s-a conferit Emblema de Onoare a Armatei Romane de catre ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu.

Liderul liberal si-a manifestat, din nou, optiunea pentru revenirea la monarhie.

"O monarhie constitutionala este forma cea mai convenabila de guvernare pentru o tara ca Romania", a spus Antonescu.

"Eu am trait vremuri, in 1990, in care erai intr-un pericol fizic daca pomeneai de rege, de monarhie. Daca am avut convingerea sa sustin monarhia in 1990, n-am de ce sa nu o sustin in 2012", a adaugat seful Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Sebastian Lazaroiu monarhie, #Lazaroiu monarhie caracter electoral, #Crin Antonescu revenire monarhie, #monarhie Romania , #consilier prezidential
Comentarii
Poza executorul
executorul
rank 5