Lazaroiu: Nu ar fi exclus ca Basescu sa fie premier in 2016

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 11:08
2815 citiri
Lazaroiu: Nu ar fi exclus ca Basescu sa fie premier in 2016
Foto: Facebook/Sebastian Lazaroiu

Traian Basescu in functia de premier in 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu, declara intr-un interviu la RFI consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu.

El spune ca nu ar fi exclus ca o constructie de dreapta sa-l sprijine pe actualul presedinte pentru functia de premier peste trei ani.

Intrebat ce rol crede ca va juca Traian Basescu in politica dupa ce ii expira al doilea mandat de presedinte, Sebastian Lazaroiu a raspuns ca el considera ca presedintele va ramane activ in politica dupa ce isi va termina mandatul.

"Asa cum a si spus, va contribui si anul viitor, dar mai ales in anii care urmeaza la acea constructie a unei forte politice de dreapta, puternice, care sa aiba sanse in 2016 sa si castige alegerile", a mentionat lazaroiu la RFI Romania.

Traian Basescu ca premier ar fi un scenariu plauzibil, sustine consilierul prezidential.

"Eu am spus ca, sigur, probabil in 2015 nici nu s-ar putea intampla asta, dar in 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu sa-l avem pe Traian Basescu sustinut pentru functia de premier de aceasta forta politica", a punctat Lazaroiu.

Intrebat ce motivatie ar mai avea Traian Basescu sa ocupe functia de premier, dupa doua mandate de presedinte, consilierul prezidential a raspuns: "Si functia de prim-ministru are importanta ei, iar presedintele are de departe o experienta executiva, pe care n-o are nimeni in momentul asta in Romania.

Probabil ca pentru Romania ar fi pacat ca in anii care urmeaza sa nu profite de aceasta experienta executiva pe care o are. Sigur, isi va termina mandatul de presedinte, are nevoie de macar doi ani de odihna, dar din 2016 incolo nu vad de ce nu ar putea sa ocupe o asemenea functie", a afirmat Lazaroiu.

Citeste mai departe despre Lazaroiu: Nu ar fi iluzoriu ca Traian Basescu sa fie sustinut ca prim-ministru in 2016! pe RFI Romania.

#Lazaroiu basescu premier, #Basescu premier 2016, #Basescu premier , #consilier prezidential
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Trebuie sa-l intelegeti pe Lazaroiu, inca nu s-a trezit din betie!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5