Lazaroiu: Opozitia isi doreste chiar mai putin decat Puterea sa cada guvernul

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:25
1974 citiri
Lazaroiu: Opozitia isi doreste chiar mai putin decat Puterea sa cada guvernul
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca PSD si PNL nu vor de fapt sa darame guvernul prin motiune de cenzura, de teama ca ar putea sa le revina responsabilitatea guvernarii pe timp de criza, fiind in stare chiar sa voteze impotriva propriei motiuni.

"Pesedistii sau liberalii insisi ar putea vota impotriva motiunii in cazul in care ar avea indicii ca ea ar putea trece. Sau nu neaparat sa voteze impotriva, dar unii dintre parlamentarii lor sa absenteze, pentru ca ei trebuie sa stranga 236 de voturi pentru ca motiunea sa fie admisa", a declarat Sebastian Lazaroiu pentru Gandul.

Consilierul prezidential mai spune ca in loc sa fie un test de solidaritate pentru actuala coalitie de guvernamant, motiunea de cenzura va fi un test pentru "teama opozitiei de a-si asuma guvernarea intr-o perioada dificila".

"Paradoxal, opozitia isi doreste chiar mai putin decat unii parlamentari ai Puterii sa cada guvernul, pentru ca stiu ca vor fi pusi in situatia sa refuze sa-si asume responsabilitatea guvernarii. Victor Ponta insusi a declarat ca PSD nu e pregatit sa guverneze. Nici liberalii nu vor fi interesati, pentru ca vor trebui sa ia aceleasi masuri ca si cele propuse de guvern, or asta ar insemna sa admita dezastrul lasat de Tariceanu", afirma consilierul prezidential.

Sociologul nu este mirat nici de eventualele dezertari din PD-L. "Ce se intampla acum la PD-L este normal. Unii parlamentari sunt speriati de consecintele masurilor de austeritate asupra sanselor personale de realegere in colegiu. Mi-e teama ca populatia intelege mai bine situatia dificila si nevoia masurilor de austeritate decat unii dintre parlamentari, inclusiv cei de la PD-L. Situatia e atat de dificila incat toata lumea accepta tacit ca actualul guvern trebuie sa ramana".

Guvernul isi va angaja luni raspunderea in fata Parlamentului pe cele doua legi ale austeritatii, legea reducerii salariilor bugetarilor si legea reducerii pensiilor. PSD, PNL si PC au anuntat ca vor depune cate o motiune de cenzura pentru fiecare dintre ele, mizand si pe votul unor parlamentari democrat-liberali nemultumiti de faptul ca trebuie sa dea socoteala in fata propriului electorat pentru masurile dure adoptate de Guvernul Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sebastian Lazaroiu motiune cenzura, #Lazaroiu demitere guvern Boc, #motiune cenzura 2010 , #consilier prezidential