Lazaroiu: Partidul "Alba ca Zapada" poate fi oricare, numai sa fie dispus la sacrificii

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 14:24
2566 citiri
Lazaroiu: Partidul "Alba ca Zapada" poate fi oricare, numai sa fie dispus la sacrificii

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca partidul "Alba ca Zapada" poate fi PSD, PD-L, PNL, UNPR, Partidul Poporului, sau o alta formatiune, cu o singura conditie - sa existe dispozitia catre "multe sacrificii".

Intrebat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei cine este partidul "Alba ca Zapada", Lazaroiu spune ca s-a referit la o constructie potentiala, la care ar putea contribui partidele existente deja sau un nou partid sa-si asume aceasta misiune.

"Intrebarea corecta este cine vrea sa fie Alba ca Zapada. Ar putea fi PSD, PD-L si PNL si, poate, Partidul Poporului, daca nu se intampla ceva major pe scena politica. (...) Cand pun intrebarea "Cine vrea sa fie Alba ca Zapada?" eu intreb de fapt "Ce esti dispus sa faci ca sa fii Alba ca Zapada?".

Trebuie sa fii dispus sa faci foarte multe sacrificii. Prima conditie este oameni noi, care n-au mai facut politica. Un indicator al nevoii de figuri noi, fara notorietate, dar care sa vorbeasca bine si sa fie capabile sa-si asume o functie de conducere in administratie, este increderea foarte scazuta in liderii politici", a declarat consilierul prezidential.

Intrebat daca ar putea sa apara un partid complet nou pana in 2012, Lazaroiu a spus ca: "Exista si aceasta posibilitate, dar si posibilitatea ca oricare dintre cele trei partide, sau chiar UNPR, sa fie Alba ca Zapada".

Totodata, Lazaroiu a declarat ca Emil Boc are puterea sa transforme PD-L in Alba ca Zapada, "cat va mai fi prim ministru" si "daca vrea".

Lazaroiu precizeaza insa ca liderii vechi din PD-L nu se vor da la o parte. "Este o generatie politica ce a contribuit la cresterea partidelor, e intr-un varf de cariera. Mi-e greu sa cred ca vor accepta innoirea", spune acesta.

Intrebat daca liderii Crin Antonescu si Victor Ponta au puterea sa transforme partidele lor in Alba ca Zapada, Lazaroiu a precizat ca "se vede imediat pulsul in partide. Cand Crin Antonescu vine cu niste fete noi, sigur ca garda veche reactioneaza. La fel si in PSD: cand Victor Ponta vine si strica nu stiu ce intelegere, vine garda veche, care asa a fost obisnuita, si spune "stai, cream un precedent periculos".

"Toate cele trei partide construite in esenta la fel au vicii de structura care le impiedica sa faca schimbarea", explica Lazaroiu.

La finele lunii august, Sebastian Lazaroiu a prezentat un sondaj electoral in care a inlocuit numele partidelor cu titluri de povesti. Potrivit sondajului, "Alba ca Zapada" ar reprezenta un nou partid, care inca nu a fost infiintat, dar care ar putea fi castigator la alegerile din 2012.

Citeste si:
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Aberațiile propuse de un deputat AUR în contextul crizei din Ucraina: șanțuri de 4 metri și poduri minate. ”Tu ți-ai trimite copilul în război?”
Ciprian Ciubuc, deputat în Parlament din partea AUR, a postat pe Facebook o listă de măsuri pe care România ar trebui să le ia în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Unele din...
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Contradicțiile lui Dîncu: nu dă credit celor de la AUR, deși spune că pot depăși PNL. „Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, afirmă că Alianţa pentru Unirea Românilor poate ajunge să depăşească scorul electoral al PNL. Însă Dîncu este...