Lazaroiu: PNL ar putea intra la guvernare peste sase luni

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 08:47
4254 citiri
Lazaroiu: PNL ar putea intra la guvernare peste sase luni
Foto: echipadeimagine.ro

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu este de parere ca varianta cooptarii PNL in guvern ar putea fi valabila peste sase luni sau un an, deocamdata fiind preferabila o varianta PD-L-UDMR-independenti.

Lazaroiu a estimat ca din actualele negocieri privind noul Guvern ar putea sa rezulte un nou premier.

"S-ar putea ca din aceasta negociere sa rezulte un alt premier de la PDL. Sau sa ramana tot Liviu Negoita. In cazul in care s-ar decide un alt premier, Liviu Negoita ar trebui sa-si depuna mandatul si atunci intervine rolul presedintelui de a desemna un nou premier. Daca PDL reuseste sa negocieze in jurul lui Negoita, atunci pur si simplu se schimba lista depusa in parlament si urmeaza ca acest guvern sa primeasca un vot.

Presedintele nu are un rol in momentul asta", a declarat consilierul prezidentiale, in cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei. Exprimandu-si convingerea ca Romania ar trebui sa aiba un Guvern pana la Craciun, iar premierul ar trebui sa fie un pedelist, consilierul prezidential opineaza apoi ca nu este momentul ca PNL sa intre la guvernare.

"Daca votul liberalilor va fi foarte impartit, daca nu va fi o chestiune categorica, iar cei care se opun intrarii la guvernare vor ramane vocali, asta va parazita foarte mult guvernarea. Decat sa iei acum un PNL care nu e convins ca vrea sa intre la guvernare, mai bine il lasi sa se clarifice si poti sa-l iei si mai tarziu. E opinia mea, decizia e la PDL", a spus Sebastian Lazaroiu.

Despre tensiunile din PNL, consilierul prezidential a afirmat ca Tariceanu are resentimente fata de Dinu Patriciu si ca fostul premier a "ramas influent" in PNL.

Intrebat de ce crede ca Traian Basescu l-a sunat pe Calin Popescu Tariceanu, acesta a raspuns ca "parea cel mai rational din PNL. Normal ca nu-l suni pe Crin Antonescu, care e foarte radical, foarte incapatanat si foarte suparat. Telefonul ala a venit ca o dovada ca guvernul cu liberalii n-a fost doar o retorica de campanie".

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Sebastian Lazaroiu consilier prezidential, #Basescu Calin Popescu Tariceanu, #Basescu negocieri PNL, #PNL guvernare negocieri politice , #consilier prezidential
Comentarii
Poza Skiper
Skiper
rank 5
Avem o problema foarte mare, unii oamenii politici nu stiu sa faca deosebire intre datoria fata de tara, responsabilitati -sunt remunarati pentru asta, nu?- si sentimentele pe care le au fata de adversari. De departe cel mai vocal si visceral este Crin!