Lazaroiu: Referendumul propus de Basescu, un mijloc de presiune asupra politicienilor

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 19:03
1074 citiri
Lazaroiu: Referendumul propus de Basescu, un mijloc de presiune asupra politicienilor

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara, apreciaza referendumul propus de presedintele Traian Basescu pe tema Parlamentului unicameral drept "un mijloc de presiune asupra politicienilor de a tine cont de vointa romanilor exprimata in 2009".

"Obiectivul cel mai important nu este sa avem inca un referendum, obiectivul este ca actuala Constitutie sa includa rezultatul referendumului din 2009, adica 300 de parlamentari si Parlament unicameral.

Referendumul pe care presedintele l-a propus (...) este un mijloc de presiune asupra politicienilor de a tine cont de vointa romanilor. Nu este un scop in sine referendumul", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, Sebastian Lazaroiu.

Acesta crede ca modelul de Constitutie propus de actuala Putere este o lege impotriva romanilor.

"Scopul este ca Constitutia revizuita sa includa 300 de parlamentari si Parlament unicameral, altfel este o Constitutie impotriva romanilor practic aceasta Constitutie. (...) E falsa Constitutia asta, sunt propuse tot felul de glumite, probabil tocmai ca sa acopere esentialul, ea nu include 300 de parlamentari si Parlament unicameral", a mai precizat Sebastian Lazaroiu.

Acesta a lansat duminica, la Sibiu, filiala locala a Fundatiei Miscarea Populara, alaturi de presedintele acestei fundatii, Marian Preda, dar si alti membri fondatori.

#Lazaroiu referendum Basescu, #Lazaroiu referendum parlament, #Lazaroiu declaratii Basescu , #consilier prezidential