Lazaroiu: Ruptura dintre PSD si PNL se va accentua

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 22:46
1017 citiri
Lazaroiu: Ruptura dintre PSD si PNL se va accentua

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu este de parere ca ruptura dintre PSD si PNL se va accentua, iar Ponta si Antonescu dau dovada de lipsa de maturitate, intrand in competitie prea devreme.

"Ma asteptam sa intervina o asemenea ruptura, pe masura ce ne-am fi apropiat de alegerile din 2012. Sigur, la un moment dat, poate chiar in 2012, s-ar putea ca ambele partide sa se confrunte cu o surpriza si sa constate ca nici unul dintre ele nu-si mai disputa locul intai si atunci s-ar putea sa vedem pe ultima suta de metri o incercare de apropiere", a spus Lazaroiu, la RFI.

O apropiere intre PD-L si PNL nu este un lucru posibil pentru Lazaroiu, cel putin in momentul actual.

"E o prapastie in momentul acesta intre cele doua partide si de aceea sunt sceptic ca putem vorbi acum de o apropiere. Dar exista o dorinta sincera la unii din conducerea PDL pentru o apropiere, chiar pentru o aducere in coalitia de guvernare a liberalilor sau macar o alianta in 2012", spune consilierul prezidential.

Pe de alta parte insa, daca ar fi sa negocieze o guvernare, PD-L i-ar prefera pe liberali, drept care Lazaroiu mentioneaza o posibila "punte de legatura" intre cele doua formatiuni politice.

"Liberalii nu s-au dovedit prea sensibili pana acum si anume haideti sa facem o majoritate puternica si sa scoatem Romania din criza - aici liberalii nu au fost foarte receptivi. Pe partea doctrinara, sa spunem ca aici ar putea fi mai receptivi liberalii. Cu alte cuvinte, apropierea... multe chestiuni fundamentale, care tin de politicile fiscale de exemplu ar putea sa aduca PNL la masa cu PD-L mai degraba decat cu PSD. Aici ar fi o punte de legatura", crede Lazaroiu.

Lazaroiu nu exclude miscari politice spectaculoase, pana in 2012 si reia o mai veche idee potrivit careia un nou partid isi va face aparitia in Romania.

"Miscarile spectaculoase sunt foarte posibile pana in 2012. Poate sa apara o miscare noua, poate sa apara un partid nou, dar poate ca unul dintre aceste trei partide, PNL, PD-L sau PSD are curajul si forta sa faca o schimbare radicala nu doar in figurile de la varf, ci si in mecanismele interne de decizie ale partidului. Si atunci asemenea miscari radicale pot duce la capitalizarea celor 80% in acest bazin urias de oameni, care au cu totul si cu totul alte asteptari decat au avut in ultimii 20 de ani", afirma Sebastian Lazaroiu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Sebastian Lazaroiu, #conflict PNL PSD Lazaroiu, #apropiere PDL PNL Lazaroiu, #partid nou Lazaroiu , #consilier prezidential