Ziare.com

Lazaroiu: USL vrea doar sa decredibilizeze CCR

Joi, 14 Iunie 2012, ora 21:53

   

Lazaroiu: USL vrea doar sa decredibilizeze CCR
Noul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca obiectivul USL privind legea Curtii Constitutionale a Romaniei nu este modificarea Constitutiei, ci decredibilizarea CCR.

"Se pare ca au retras din plen legea privind CCR (cea cu scoaterea hotararilor Parlamentului de sub jurisdictia CCR) ca sa adauge si ineptia lui Ponta: ca judecatorii de la CCR sa fie numiti din randul judecatorilor de la ICCJ. Surpriza! Si numirea judecatorilor e prevazuta in Constitutie.

'ARTICOLUL 143: Judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior'. Deci ei vor sa adauge un alt criteriu la Constitutie, art.143. Nu, nu asta urmaresc. Ei stiu ca va pica la CCR. Vor doar sa decredibilizeze CCR", scrie Sebastian Lazaroiu pe pagina personala de Facebook.

Legea care taie din atributiile CCR trebuie sa treaca chiar de... CCR

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat raport favorabil, miercuri, proiectului care modifica Legea de organizare si functionare a CCR, cu 5 voturi pentru si 2 impotriva. Voturile impotriva au venit de la deputatii PDL Gabriel Andronache si Silviu Prigoana.

Totusi, pana la o eventuala intrare in vigoare mai sunt multi pasi. Astfel, propunerea legislativa mai trebuie sa primeasca votul de la plenul Camerei Deputatilor, apoi sa treaca si de Comisia juridica din Senat, precum si de plenul acestei camere, care este si decizionala in acest caz.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A inviat alba ca zapada si au inceput povestile.

.

 

Antepronuntarea lui Zegrean fara a fi intrebat

il decalifica pentru functia de judecator si descalifica CCR.Este binecunoscuta politizarea extrema a numirii judecatorilor CCR

"USL vrea doar sa decredibilizeze CCR", dar nu numai !

incearca sa decredibilizeze si DNA si institutiile statului, politizandu-le integral, si Romania la Bruxelles si tot ce poate descredibiliza. Asta da dictatura, dragi tovarasi !

Si nu numai CCR-ul.

Scopul e decredibilizarea totala a justitiei cu circari gen Nastase & prietenii.

 

Iar?

Măi, dar portocalii chiar nu mai au oameni deloc? Chiar trebuia scos in față acest om care pare că vomită mereu! Sincer imi este milă de ei!

 

Se strang randurile la Cotroceni.

Iata ca s-a intors una din mafaldele partidului, cea cu figura de ayatollah. Asteptam revenirea mentalistului Aliodor Manolea, care din cateva pase va scoate dihonia din PDL si argintul viu din TB.

 

Mentalistul Ponta il infunda pe mentalistul Manolea

si pe ceilalti mentalisti cotrocenisti
finita la comedia portocalia!

...ALO, FELCERU''...

...Cite BUTELII DE ARAGAZ ai primit peste rind?...Foarte frumos, ai admis pina la urma contributia in bani de la felix motanul, poreclit si voiculescu! Dar tov-ule este normal! Nici crucea lui Cristos nu a fost facuta pe gratis!
viorel ratiu cincinnati oh usa


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor