Nostradamus l-a prezis pe Lazaroiu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 20:16
5548 citiri
Nostradamus l-a prezis pe Lazaroiu (Opinii)

In timp ce, in Romania, inca se dezbate public vrajitoria, se organizeaza talk-show-uri unde astrologi prezic viitorul politic, presedintile umbla cu Aliodor Manolea dupa el, iar premierul se incalta, isi atarna de gat culoarea mov si conduce statul dupa influenta flacarii violet, in alte tari, ratiunea calauzeste natiunile in drumul lor spre iesirea din criza. Ori, cel putin, le motiveaza sa lupte eficient pentru o viata mai buna.

M-am intrebat de nenumarate ori ce il anima pe Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, in iesirile sale din ce in ce mai irationale. Nu am reusit niciodata sa gasesc un raspuns care sa nu implice o presupozitie jignitoare la adresa fostului ministru al Muncii. In primul rand, in comparatie cu activitatea lui Lazaroiu, vrajile si descantecele ghicitoarelor Melissa si Vanessa par simple copilarii nevinovate.

Nefericirea face sa urmaresc, in timp ce scriu aceste randuri, intrecerea candidatilor republicani de peste Ocean in cursa pentru alegerile prezidentiale. Ce comparatie sinistra pentru noi! Sa asculti discursurile primilor doi candidati republicani, Rick Santorum si Mitt Romney, dupa prima confruntare din statul Iowa, si apoi sa revii printre declaratiile irationale ale populatorilor autohtoni. E ca si cum ai comunica o viata prin cuvinte si idei, pentru ca deodata sa fii fortat sa te exprimi doar cu ajutorul onomatopeelor.

Sebastian Lazaroiu, acest baba Omida in reluare si niciodata confirmat de realitate, sustine de fiecare data cand are ocazia ca profetiile sale - le numeste din prea mult orgoliu deductii sociologice si analize politice - se vor fi implinit mai devreme sau mai tarziu. Invariabil, fara nicio exceptie, dupa cum insista sa isi prezinte biografia. Ciudata concluzie, din moment ce daca ar fi sa ne aducem aminte doar de cele mai recente "catrene" ale domnului Lazaroiu, vom afla ca niciuna nu s-a adeverit.

"Alba ca Zapada" e deja ingropata cu tot cu cei sapte pitici veseli si tristi, Noua Republica - o alta profetie sociologica de-a lui Lazaroiu - a fost inghitita de penibilul fara margini in care a infundat-o chiar fondatorul ei, USL nu s-a destramat si se simte chiar foarte bine, iar Emil Boc nu a fost nici schimbat si nici nu pare a urma sa fie inlocuit pana in decembrie 2012. Toate aceste viziuni si previziuni s-au dovedit simple nascociri demne de o vrajitoare pusa pe sarlatanii.

Diferenta intre rezultatul profetiilor lui Lazaroiu si descantecele vrajitoarelor Melissa si Vanessa e ca ultimele doua sunt infinit mai oneste cu "victimele" lor din gasca Zavorancei. Nu invadeaza viata nimanui si nu iau cu forta banii de la nimeni. Lazaroiu se aseamana cu cele doua vrajitoare doar in pofta uriasa pe care o manifesta in a insela naivii, credulii si pe cei saraci cu duhul. Vanessa si Melissa le iau si banii, Lazaroiu le fura doar timpul si le ocupa mintea cu prostii.

Ultima "zisa" a fostului consilier prezidential e ca PDL va guverna din 2013 cu PSD, de USL alegandu-se evident praful pana atunci. In sensul in care cu totii vom muri si viata va inceta, cu siguranta, pe Pamant, peste cateva miliarde de ani. In aceasta interpretare, desigur, este mai mult decat probabil ca USL sa se destrame candva in viitor. Aici Lazaroiu nu se inseala. Asa cum nu se inseala niciun copil de zece ani care promite ca va fi si el candva un om mare.

Ce pare sa nu inteleaga Lazaroiu, dincolo de compromisul moral in care s-a afundat ducandu-se sa slujeasca la fabrica de diplome a lui Bondrea, e ca profetiile pe care el le produce pe banda rulanta nu difera cu nimic de ghicitul in cafea practicat de orice bucatareasa trista si dezamagita in dragoste. Evident ca domnul Lazaroiu vorbeste pentru cei dispusi si inclinati sa-l creada, dar a te uita in gura lui tradeaza cel putin o candoare de prescolar.

Si nu in ultimul rand, pe logica fostului ministru se poate spune orice. Ca din 2014 vom avea un alt presedinte, ca PDL va pierde alegerile, ca Nostradamus a prezis cutremurul care va lasa Romania singura tara in viata si ca Soarele se va stinge peste cateva miliarde de ani.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...