Cum a pierdut Lazaroiu pe mana lui Basescu (Opinii)

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 19:23
4871 citiri
Cum a pierdut Lazaroiu pe mana lui Basescu (Opinii)
Foto: ZF

Teribil de naiv trebuie sa fii sa-ti imaginezi ca revocarea lui Sebastian Lazaroiu din fruntea Ministerului Muncii este o manifestare de independenta a lui Emil Boc fata de Traian Basescu! Si nu doresc, prin acest enunt, sa-i spun premierului ca nu are coloana vertebrala. Taria cu care-si vede de foaia de parcurs, pe care nu o analizez aici, arata exact contrariul.

Nu l-am considerat niciodata slugoiul presedintelui, si asta deoarece stiu, repet, stiu, ca relatia dintre ei este de colaborare. Sunt pe aceeasi minte, isi completeaza unul altuia ideile, petrec ceasuri intregi discutand.

Acuma, ca am ratat sansa de a nu mai fi considerat portocaliu pana in maduva oaselor - de parca mi-ar pasa! - sa mai spun ceva: ce, din afirmatiile lui Sebastian Lazaroiu, nu a spus deja presedintele Basescu, intr-o alta forma, sau chiar mai dur? Cea mai recenta critica a sefului statului la adresa partidului nici n-a implinit o luna: "Este nevoie de un suflu nou. Acest lucru trebuie sa-l inteleaga in primul rand veteranii".

Adica si Ioan Oltean, foarte critic la adresa lui Lazaroiu. Cum Traian Basescu a vorbit si despre promovarea unui mesaj credibil, am dedus de aici ca maniera in care PDL revarsa politicile sale asupra populatiei are deficiente. Iar daca imi amintesc ca acum mai bine de un an, presedintele vorbea despre "riscul bolsevizarii partidului", pot sa conchid ca nu e nimic nou sub soare.

Cand o spune, insa, fostul ministru al Muncii, fost consilier prezidential lasat fara slujba tot din cauza lungimii limbii, suna altfel. De altfel, aici a gresit Sebastian Lazaroiu. Nu ca nu ar fi avut dreptate. Faptul ca nu s-ar inscrie in PDL "asa cum arata el acum" i-a ridicat in cap si mai tare activul de baza. Dar el nu este Traian Basescu.

S-a culcat pe laurii faptului ca este considerat unul dintre promotorii gandirii basesciene si a crezut ca acest aspect este suficient pentru ca "veteranii" sa-i accepte manifestarile de independenta fata de linia oficiala a nucleului dur.

Si ce era sa faca Traian Basescu? Normal ca l-a sacrificat, la intelegere cu Emil Boc, pentru ca alfel, numarul pedelistilor care il critica (da, exista si din astia, haideti sa nu fim ipocriti!) risca sa creasca.

Mentinerea lui Lazaroiu la Munca ar fi reprezentat o jignire adusa celor care recunosc ca partidul nu este cea mai fericita dintre lumi, dar aleg sa se conformeze vremurilor, neputandu-le schimba.

Pana la urma, viata de partid seamana cu viata de familie. Faci compromisuri, pentru a-i mentine unitatea. Unii in numele unui interes superior, si au tot dreptul sa creada asa, altii manati de interes.

Si cum pe Traian Basescu nu-l poate nimeni exclude din mentalul colectiv al PDL, deoarece l-a adus la guvernare si-l tine acolo desi nu reprezinta 50 la suta plus unu din voturi, dar si pentru ca ar risca niste dureri groaznice de dinti, de fiecare data cand cineva isi scapa piciorul mai adanc in obrazul colectiv, unde exista si activisti de buna-credinta (nu Oltean), risca sa fie pus la punct.

Stiu ca suna barbar, dar sa nu ne imbatam cu apa rece. Daca dorim sa imbratisam o viata spirituala construita in jurul moralei crestine, sa ne tragem haine preotesti. Altfel, trebuie sa acceptam lumea asa cum este. Adica plina de oameni.

Citește și:
Klaus Iohannis, întrebat la Bruxelles cum vede reforma pensiilor speciale: "Nu se realizează pentru a lua anumiţi bani de la unii sau pentru a da bani la alţii" VIDEO
Klaus Iohannis, întrebat la Bruxelles cum vede reforma pensiilor speciale: "Nu se realizează pentru a lua anumiţi bani de la unii sau pentru a da bani la alţii" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis participă joi și vineri, 24 martie, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro, evenimente care au loc la Bruxelles. Șeful statului a susținut o...
Klaus Iohannis, nesigur de aderarea României la Zona Euro în 2026: Nu cred că este realist să fixăm un termen
Klaus Iohannis, nesigur de aderarea României la Zona Euro în 2026: Nu cred că este realist să fixăm un termen
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 23 martie, la Bruxelles, că nu consideră că este realist ca România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro Întrebat dacă anul...
#Sebastian Lazaroiu revocat, #Basescu revocare Lazaroiu , #demis
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
Nu este departe vremea in care Basescu va avea soarta Ceausestilor !