Sebastian Lazaroiu, despre PDL si aritmetica destramarii USL

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 21:16
2790 citiri
Sebastian Lazaroiu, despre PDL si aritmetica destramarii USL
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, a precizat ca declaratiile lui, acordate inclusiv in interviul acordat miercuri pentru Ziare.com, nu sunt dure, ci sincere, pentru ca el "crede in ceea ce spune".

"Declaratiile mele sunt sincere, nu dure. Eu spun ce cred si cand faci asta nu poti sa ii menajezi pe toti ceilalti. Nu cred ca asta imi va afecta viitorul in politica. Cred ca, mai ales in ultimii ani, au avut succes cei care au fost transanti, nu cei care s-au ascuns sau au folosit eufemisme in limbajul lor. Pe viitor intru in arena politica, dar nu candidez in 2012. Nu ma voi inscrie in niciun partid politic care exista in prezent si nu lucrez la crearea niciunui partid politic. ", a declarat Lazaroiu, la B1 Tv, dupa ce a fost intrebat daca nu este prea dur in declaratii.

Fostul ministru al Muncii a dat lamuriri cu privire la declaratiile despre PDL, care au dus la demiterea sa, si a spus ca el nu a criticat atunci Partidul Democrat Liberal.

"Pe mine nu ma preocupa PDL deloc, dar ma preocupa partea de centru dreapta. Am fost dat afara pentru ca am criticat PDL, dar nu l-am criticat - eu ma refeream ca, la cum e acum partidul, nu mai are puterea sa capteze alt electorat de centru dreapta si ca exista o posibilitate sa se formeze o miscare in jurul PDL, care sa ii capteze, in care sunt dispus sa intru", a precizat acesta.

Cat despre previziunile pe care le face in legatura cu USL, ca Uniunea se va destrama inainte de alegerile din 2012, Sebastian Lazaroiu a spus ca se bazeaza pe "aritmetica".

"USL nu a reusit sa ia mai mult de 45% la alegerile din Baia Mare si Piatra Neamt, care erau colegiile lor. Daca in cele mai bune colegii nu poti sa iei 45%, cat poate sa fie media? De aia am spus de multe ori ca USL nu se bate cu PDL ci cu aritmetica cand spun ca iau 50 plus unu. Asta vara stiu sigur ca a fost un soc dupa alegerile partiale si se intreaba de ce sa mai stea impreuna", a mai declarat fostul consilier prezidential.

La dezbatere a fost prezent si fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, care i-a spus lui Sebastian Lazaroiu ca el a fost deranjat de acele comentarii, pentru ca nu i se pare normal ca o persoana promovata de PDL sa il critice.

"Eu cred ca la un moment dat a fost o anumita relatie cu Sebastian Lazaroiu, in primul rand cu presedintele Traian Basescu, dar si cu partidul, din lateral, ca sa spun asa. La ora actuala nu prea cred ca mai exista o relatie directa, cel putin cu PDL, atat cat stiu eu. Pe mine m-a deranjat, nu numai la Lazaroiu, ma va deranja si la altii, situatia in care o persoana este preluata de PDL, ridicata, facuta ministru, in cazul lui Lazaroiu, cand spune: Doamne fereste de partidul asta!", a declarat democrat liberalul.

Fostul ministru al Muncii a replicat ca Berceanu sigur nu a citit declaratia lui, pentru ca el nu a criticat PDL, ci doar a spus o stare de fapt, despre care crede ca o stiu si cei din partid.

"Si eu am criticat PDL, pentru ca e criticabil PDL", a fost raspunsul lui Berceanu.

Lazaroiu: Pentru regionalizare merita sa cada Guvernul - Interviu Ziare.com

Fostul ministru al Muncii si consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, a spus, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt vazuti drept escroci sau visatori in USL, ca ar merita sa cada Guvernul pentru a se face regionalizarea si ca, inainte de a fi suspendat Traian Basescu, se va desfiinta USL si PSD "il va suspenda" pe Ponta.

Lazaroiu mai crede ca USL este "extrem de slab" si ca a ales sa joace pe cartea "totul sau nimic", iar daca nu ia 50% plus unu in 2012, va ajunge in Opozitie.

Referindu-se la Victor Ponta, fostul consilier prezidential a declarat ca inteligenta acestuia e "camuflata".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sebastian Lazaroiu Radu Berceanu, #Sebastian Lazaroiu USL , #demis