A aparut Alba ca Zapada (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 22:35
6410 citiri
A aparut Alba ca Zapada (Opinii)
Foto: monitorulcj.ro

E deja o obisnuinta sa il auzim pe ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, vorbind despre orice altceva decat despre problemele institutiei pe care o conduce, lucru pentru care este platit din bani publici.

Exceptia in cazul sau este sa mai scape, foarte rar, ce-i drept, cate o referire la pensii si salarii, dar si alea tot din perspectiva electorala - se vor mari? Cand? Cu cat? Toate raspunsurile privind asteptarile bugetarilor si speculand surprinderea momentului cel mai prielnic pentru castigul partidului portocaliu (cu tot mai pronuntate nuante de verzui).

Iar daca nu vorbeste despre cum va castiga PDL alegerile, despre necesitatea nationala si interesul general care trebuie sa conduca la victoria democrat liberalilor, daca nu abordeaza nici vreo alta tema de manipulare a datelor si informatiilor din ministerul sau intru dirijarea constiintelor catre acelasi rezultat, atunci ministrul Sebastian Lazaroiu cu siguranta vorbeste despre cat de diabolici sunt cei doi lideri ai Opozitie, cat de rau va face USL natiunii (el stiind sigur acest lucru, ca o vrajitoare de cartier) si cum se va intoarce Romania la epoca de piatra, daca Partidul Democrat Liberal nu va ramane la guvernare si dupa 2012.

Intrebat daca nu are si alte treburi pe la minister, altele decat jocurile electorale, basme cu Alba ca Zapada si Fetita cu Chibrituri, domnul Lazaroiu vorbeste mandru despre drepturile si libertatile sale. Nimeni nu-i poate interzice sa isi exprime liber gandurile, opiniile si optiunile politice. Evident, nimeni nu si-ar dori ca el sa nu mai prezica si sa dea in bobul de cafea. Nici macar cei bogati, 40% dintre romani. Pana la urma, prin tot ce spune, Lazaroiu a devenit cel mai subtil agent USL, un vant in panzele gaurite si tocite ale Uniunii Social Liberala, o anticarisma a Executivului impotriva caruia lucreaza, prin efectul invers, doar in avantajul Opozitiei.

Nu stiu daca l-a intrebat cineva pe ministrul de la Munca daca intentioneaza sa vorbeasca si despre ALTCEVA decat despre soarta PDL, nenorocirea USL si dimensiunea distrusilor Victor Ponta si Crin Antonescu. Adica, parca e putin cam prea mult sa fii platit din bani publici ca sa arunci cu laturi doar intr-un singur sens si sa te prefaci incontinuu ca ploua in cealalta parte. Sunt convins ca in ritmul asta, daca va continua sa vorbeasca doar pe aceste subiecte si predicate pana la alegeri, Sebastian Lazaroiu va fi cel mai bun agent electoral pentru Opozitie.

Iar nonsensul sau favorit, pe care tocmai l-a aniversat la un an de la lansare, basmul cu Alba ca Zapada, are tot atatia sorti de izbanda cate sanse are si Universul sa se prabuseasca intr-o gaura neagra in urmatoarele 24 de ore. Desi cred ca al doilea scenariu aduna mai multe probabilitati de a se executa decat absurditatea ministrului. Acum, Lazaroiu a aflat ca, fara Alba ca Zapada, PDL va pierde alegerile. Si pe cele din 2012 si prezidentialele din 2014. Adevarul e ca, si cu, si fara Alba ca Zapada, PDL are exact aceleasi sanse la alegerile din 2012 ca si la cele din 2014, in sensul sustinerii unui candidat la prezidentiale.

Alba ca Zapada exprima cel mai bine obsesia principalului partid de la guvernare pentru cosmetizare. Invocarea atat de des a acestei povesti este primul semn al disperarii care i-a cuprins pe membrii PDL, atunci cand au constientizat cat de multi adepti au pierdut in urma unei politici fara niciun fir coordonator stabil si coerent. Pana la urma, e treaba lor s-ar putea spune, ei stiu mai bine - sa se topeasca in Alba ca Zapada sau in orice altceva cred ca i-ar ajuta mai mult.

Dinspre noi, numai de bine. Fiind deja convinsi ca vor castiga alegerile din 2012, nu inteleg insa de ce militantii democrat liberali mai curteaza atat de intens fantasma asta alba ca zapada. Poate ca o fi si aici un joc intru derutarea adversarului, poate ca impreuna calculele arata ca vor cuceri mult peste 50% la viitoarele alegeri. Foarte bine si asa.

Tare ma tem insa ca in urma guvernarii lui Emil Boc nu vor ramane decat patinoarele din satele populate doar de batrani, stadioanele de fotbal in panta, din localitatile fara echipe de fotbal, nocturnele din asezarile fara canalizare si apa curenta, parcurile si piscinile din comunele de munte si telecabinele care incep din bloc si sfarsesc in copaci.

Pentru faurarii acestor grozave realizari si impliniri materiale nici mama Albei ca Zapada, daca ar veni maine si s-ar prezenta natiunii, nu ar mai reusi sa spele imaginea deja facuta praf. Iar daca un ministru poate vorbi astfel, si noi putem sa spunem ca am zarit-o deja pe Alba ca Zapada. Se plimba pe treptele ministerului Muncii, neagra de suparare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sebastian Lazaroiu ministrul Muncii, #alba ca zapada lazaroiu, #alegeri parlamentare 2012 PDL, #Sebastian Lazaroiu Ponta Antonescu , #ministrul Muncii