Lazaroiu: Contractele noi de munca sunt locuri de munca noi, dar nu in acelasi numar

Luni, 22 August 2011, ora 17:13
1483 citiri
Lazaroiu: Contractele noi de munca sunt locuri de munca noi, dar nu in acelasi numar
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a afirmat ca diferenta dintre numarul de noi contracte de munca anuntate de minister pe lunile mai si iunie si numarul noilor locuri de munca poate fi explicata prin faptul ca o persoana poate avea mai multe contracte de munca.

Lazaroiu raspunde astfel acuzatiilor PSD potrivit carora Ministerul Muncii ar fi furnizat date false privind numarul de contracte de munca, date ce ar fi fost ulterior infirmte de statisticile INS.

"Nu poti sa compari mere cu pere. Sunt 54.000 de salariati raportati de INS in mai-iunie, dupa intrarea in vigoare a Codului Muncii si soldul de contracte noi pe mai-iunie e de 200.000. Deci diferenta este intre 54.000 si 200.000. Unii sunt salariati, 54.000, celelalte sunt contracte de munca. Un salariat poate sa aiba mai multe contracte de munca. Asta e o explicatie", a declarat Sebastian Lazaroiu.

De asemenea, ministrul Muncii a aratat ca datele Institutului National de Statistica nu cuprind si angajatii companiilor cu mai putin de cinci salariati.

"Au sarit cei de la PSD, mi se pare ca Olguta Vasilescu si a spus ca e minciuna. N-a spus nimeni de locuri de munca, a vorbit de contractele noi. Sigur ca, contractele noi inseamna si locuri de munca in plus. Dar nu inseamna ca trebuie sa fie acelasi numar", a aratat Lazaroiu.

Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, pe 18 august, ca singurele noi locuri de munca inregistrate din luna mai au fost cele pe langa asociatiile de proprietari, respectiv 54.000 de contracte de munca, de zece ori mai putin decat a anuntat premierul Emil Boc.

Senatorul PSD a citat cifrele Institutului National de Statistica, solicitandu-i premierului sa-si ceara scuze publice pentru "minciuna" privind cele peste 500.000 de contracte de munca nou inregistrate.

"Potrivit INS numarul de salariati in economie a crescut cu 54.300 de persoane de la inceputul lunii mai. In aceeasi perioada reprezentantii inspectiei muncii au raportat un numar de 587.609 de contracte de munca nou incheiate. Practic au umflat de zece ori cifrele reale, si acum cand minciuna a iesit la iveala Guvernul Boc tace. Cred ca Emil Boc ar trebui sa iasa pe posturile de televiziune, sa iasa intr-o conferinta de presa la Guvern si sa-si ceara scuze in mod public cetatenilor romani pentru aceste date eronate pe care le-a prezentat", a spus Olguta Vasilescu.

"Singurele angajari care s-au facut pana acum au fost cele ale administratorilor de asociatii de locatari, oricum nu erau platiti la negru, dar nu aveau contract de munca. Acestea sunt singurele locuri de munca nou create prin noul Cod al Muncii, restul: zero barat", a mai subliniat senatorul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Sebastian Lazaroiu contracte munca, #contracte munca noi 2011 , #ministrul Muncii