Lazaroiu: Demagogia si populismul o sa ingroape Romania

Luni, 29 August 2011, ora 21:01
2148 citiri
Lazaroiu: Demagogia si populismul o sa ingroape Romania
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat luni seara ca demagogia si populismul, practicate in mod special de catre cei din Opozitie, vor ingropa Romania.

"Demagogia si populismul o sa ingroape Romania de acum incolo. Eu sunt un ministru sustinut politic si nu pot sa nu observ ca adversarul politic e populist si demagog. In declaratiile mele politice imi apar convingerile mele, atata tot", a declarat fostul consilier prezidential la Realitatea Tv, luni seara.

Ministrul Muncii a precizat ca taierea subventiilor pentru caldura nu este un atac politic, asa cum acuza Opozitia, ci o masura de economisire a banului.

"Nu e niciun atac politic, la CET-urile din tara au fost si sunt gauri negre. CET-urile sunt inglodate in datorii si oricate subventii vom da de acum incolo nu se vor rezolva problemele de acolo. Cetatenii nu platesc mai mult ca nu mai primesc subventie, ci din cauza ca CET-urile sunt ineficient.

Asa ca am retras subventiile si dam ajutoare de caldura celor mai saraci. Noi le recomandam primarilor sa cheltuiasca mai putin pe subventiile de caldura, astfel ca niciun consumator vulnerabil nu va plati mai mult la factura de caldura. Oamenii trebuie sa stie ca subventia merge le CET, insa ajutorul de caldura merge la om", a mai declarat ministrul de resort.

Sebastian Lazaroiu a mai spus ca in prezent deficitul la fondul de pensii este de aproximativ 14 miliarde de lei, bani pe care Romania ii imprumuta, drept urmare este nevoie de noi locuri de munca.

"Deficitul la fondul de pensii este de aproximativ 14 miliarde de lei pe care Romania ii imprumuta si dupa cum arata lucrurile pe pietele financiare internationale acestea devin tot mai costisitoare. Indatoram generatiile viitoare.

Solutia este sa avem mai multi angajati, sa restabilim echilibrul pe care il aveam la inceputul anilor 90 intre angajati si pensionari. De exemplu, noul cod al muncii a adus mai multe contracte noi si mai multe locuri de noi. Deocamdata nu se pune problema cresterii varstei de pensionare", a conchis Sebastian Lazaroiu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sebastian Lazaroiu demagogie populism, #Sebastian Lazaroiu pensie Romania , #ministrul Muncii