Lazaroiu, despre strategia fiscala: Daca descoperim petrol, putem face si mariri

Joi, 11 August 2011, ora 22:51
2011 citiri
Lazaroiu, despre strategia fiscala: Daca descoperim petrol, putem face si mariri
Foto:Cotidianul

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, joi seara, ca, in cazul in care vor creste spectaculos veniturile Guvernului in perioada urmatoare, strategia fiscal-bugetara adoptata miercuri seara nu se va respecta, dar ca e nevoie sa se gaseasca petrol "ca-n Arabia Saudita" pentru asta.

Strategia creeaza un cadru - daca vor fi bani, nu se va respecta aceasta strategie. Daca economia creste spectaculos, vor fi mariri de pensii si salarii (...) Daca descoperim petrol si ajungem ca Arabia Saudita, putem face si mariri, sau daca descoperim un filon de aur", a spus Lazaroiu la B1 TV.

El a comparat aceasta strategie fiscala cu situatia unei gospodarii care s-a imprumutat mult inainte, a trecut prin clipe grele, a reusit sa se redreseze, iar acum arata prudenta, pentru a nu mai trece prin aceeasi situatie.

"Este scenariul cel mai bun dupa ce iesi dintr-o perioada grea, reusesti sa te redresezi. Asta se preconizeaza, nu mai aruncam bani pe consum, aruncam bani pe investitii. PSD si PNL aruncau cu banii, dar, o familie de oameni rationali nu arunca banii", a mai spus ministrul Muncii.

In aceeasi emisiune, Lazaroiu a spus ca strategia Guvernului prevede ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca sa nu primeasca din 2012, ci din 2014 marirea de 25%, nefiind vorba de inghetarea pensiilor, asa cum au prezentat Antena 3 si Realitatea TV.

Lazaroiu: Pensiile nu sunt inghetate, 100.000 nu cresc. Vezi pe cine acuza de manipulare

Guvernul va bloca pana in anul 2014 majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor sa fie aplicata anul viitor. De asemenea, Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta.

Guvernul ingheata pensiile pana in 2014

Executivul motiveaza amanarea majorarii pensiilor spunand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale.

Noua lege a pensiilor, adoptata de Guvern si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, prevede ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%, iar persoanelor iesite la pensie in acest an le va fi aplicat la randul lor un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Lazaroiu strategie fiscala, #Lazaroiu aur petrol buget, #Lazaroiu inghetare pensii , #ministrul Muncii