Lazaroiu, despre strategia fiscala: Daca descoperim petrol, putem face si mariri

Joi, 11 August 2011, ora 22:51
1763 citiri
Lazaroiu, despre strategia fiscala: Daca descoperim petrol, putem face si mariri

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, joi seara, ca, in cazul in care vor creste spectaculos veniturile Guvernului in perioada urmatoare, strategia fiscal-bugetara adoptata miercuri seara nu se va respecta, dar ca e nevoie sa se gaseasca petrol "ca-n Arabia Saudita" pentru asta.

Strategia creeaza un cadru - daca vor fi bani, nu se va respecta aceasta strategie. Daca economia creste spectaculos, vor fi mariri de pensii si salarii (...) Daca descoperim petrol si ajungem ca Arabia Saudita, putem face si mariri, sau daca descoperim un filon de aur", a spus Lazaroiu la B1 TV.

El a comparat aceasta strategie fiscala cu situatia unei gospodarii care s-a imprumutat mult inainte, a trecut prin clipe grele, a reusit sa se redreseze, iar acum arata prudenta, pentru a nu mai trece prin aceeasi situatie.

"Este scenariul cel mai bun dupa ce iesi dintr-o perioada grea, reusesti sa te redresezi. Asta se preconizeaza, nu mai aruncam bani pe consum, aruncam bani pe investitii. PSD si PNL aruncau cu banii, dar, o familie de oameni rationali nu arunca banii", a mai spus ministrul Muncii.

In aceeasi emisiune, Lazaroiu a spus ca strategia Guvernului prevede ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca sa nu primeasca din 2012, ci din 2014 marirea de 25%, nefiind vorba de inghetarea pensiilor, asa cum au prezentat Antena 3 si Realitatea TV.

Lazaroiu: Pensiile nu sunt inghetate, 100.000 nu cresc. Vezi pe cine acuza de manipulare

Guvernul va bloca pana in anul 2014 majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor sa fie aplicata anul viitor. De asemenea, Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta.

Guvernul ingheata pensiile pana in 2014

Executivul motiveaza amanarea majorarii pensiilor spunand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale.

Noua lege a pensiilor, adoptata de Guvern si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, prevede ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%, iar persoanelor iesite la pensie in acest an le va fi aplicat la randul lor un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...