Lazaroiu: Nu sunt chiar strain de domeniu - Vezi ce i-a lasat Boc

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 19:34
1611 citiri
Lazaroiu: Nu sunt chiar strain de domeniu - Vezi ce i-a lasat Boc

Sebastian Lazaroiu a declarat, vineri, la preluarea Ministerului Muncii, ca stie multe despre ce are de facut, in conditiile in care, in calitatea sa de consilier prezidential, a lucrat alaturi de Comisia Prezidentiala de Riscuri Sociale si Demografice.

"Nu am foarte multe lucruri sa va spun - nu sunt chiar strain de domeniu, am avut o luna de concediu. Am si o experienta pe partea de munca si protectie sociala, am lucrat impreuna cu domnul Marian Preda in Comisia pentru Riscuri Sociale si Demografice", a spus Lazaroiu.

El a adaugat ca se va pune la punct cu alte lucruri si nu va ezita sa ceara sfatul precedecesorilor sai in aceasta functie.

"Sunt lucruri pe care le stiam din experienta cu comisia de care v-am vorbit si cu care o sa ma pun la lucru in zilele urmatoare. Nu voi ezita sa ma consult cu domnii fosti ministri, domnul Botis, care a fost un ministru foarte bun, cu domnul Seitan, cu domnul Emil Boc, care e si seful Cabinetului", a mai adaugat fostul consilier prezidential.

Ce i-a lasat Boc

Premierul Emil Boc a declarat, la predarea mandatului pe care l-a detinut interimar, catre Sebastian Lazaroiu, ca acesta trebuie sa continue cinci dintre obiectivele care exista in acest moment la Ministerul Muncii.

"In primul rand, continuarea actiunilor de combatere a muncii la negru si de implementare a Codului Muncii - am adus intr-o luna 350.000 de noi contracte de munca. Ieri am semnat continuarea actiunii de control pentru a aduce alte persoane in campul de munca sub aspectul legalitatii. Si in iunie va continua controlul incurcisat - domnul ministru m-a asigurat ca va mentine aceasta activitate.

In al doilea rand, e vorba de politicile de ocupare a fortei de munca-somajul - avem programe de stimulare a angajarii somerilor (...) In al treilea rand, legea asistentei sociale adoptate in Guvern, trebuie adoptate alte 15 legi care implementeaza Legea Asistentei Sociale.

In al patrulea rand, absorbtia fondurilor europene. Legea dialogului social - in al cincilea rand - trebuie pusa in aplicare".

Citeste si:
Nicușor Dan s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19
Nicușor Dan s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi dimineața, 9 decembrie, într-o intervenție la Digi24, că s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19. În trecut, edilul a anunțat în...
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Curtea Constituţională (CCR) ar putea să se pronunțe joi, 9 decembrie, cu privire la decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii...