Lazaroiu: PDL a castigat deja alegerile din 2012, PNL nu mai exista

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 11:22
4808 citiri
Lazaroiu: PDL a castigat deja alegerile din 2012, PNL nu mai exista
Foto: TVR Info

Sebastian Lazaroiu afirma ca PDL a castigat de pe acum alegerile din 2012 bazandu-se pe "neputinta adversarului" dovedita la alegerile partiale din Neamt si Maramures. El spune ca batalia electorala se va da intre trecut, reprezentat de USL, si viitor, reprezentat de PDL, dar si ca PNL nu mai exista, din el ramanand doar un Birou format din cateva persoane.

Declaratiile lui Lazaroiu au fost primite cu aplauze de tinerii participanti la Scoala de vara a OTPDL care are loc in aceste zile la Eforie Nord.

"Romania e in miscare. Voi ce faceti? Si lumea e in schimbare, voi ce faceti? Sa va spun eu ce cred ca se va intampla in 2012. Cred ca PDL practic a castigat alegerile din 2012, dar le-a castigat si le va castiga pe neputinta adversarului. Alegerile partiale din Neamt si Maramures au aratat asta, au aratat ca USL nu poate lua mai mult de 50%. In momentul asta adversarul USL nu e PDL, ci statistica, aritmetica, si e un adversar redutabil", a declarat sambata Sebastian Lazaroiu.

Sociologul a mai afirmat ca, daca in colegiile cele mai bune USL nu a putut sa depaseasca 45% la alegeri, atunci nici la anul nu va putea obtine peste 50%.

Lazaroiu a revenit din nou asupra necesitatii aparitiei unei noi miscari politice de centru-dreapta, spunand ca PDL trebuie sa sustina un proiect nou care sa coaguleze toate fortele de centru dreapta din Romania.

El a precizat ca se refera la oamenii din diverse sectoare, cum ar fi cel de business, care nu se regasesc in reprezentarea actualelor partide politice si care ar putea fi atrasi de un proiect politic de dreapta pe 10-20 de ani.

"Este un proiect de societate pe 10 ani. Nu candidatul este cel care lipseste PDL pentru alegerile din 2014, sunt multi candidati potentiali. PDL ii lipseste o viziune pentru 2014 si cred ca voi sunteti cei care trebuie sa produceti aceasta viziune", a mai spus Lazaroiu, atragand atentia asupra faptului ca intreaga lume se indreapta spre o noua ordine institutionala, nu numai Romania, care arata ca statele nu mai pot functiona asa cum sunt in prezent.

"Romania va trebui sa o ia de la inceput, cum toate tarile trebuie sa o ia. Trebuie sa vedem unde am gresit, trebuie sa vedem in ce directie mergem, in momentul asta nu e clara directia. Ne trebuie mult mai multa creativitate pentru a veni cu un nou proiect de societate", a mai spus Lazaroiu, exprimandu-si convingerea ca PDL va putea sa genereze un astfel de proiect, dar USL nu.

Uitati de PNL, PNL nu mai exista!

El a reamintit ca in ultimii ani PDL a sustinut reforma, chiar si cu pasi mici, dar a reusit sa impuna toate legile care duc la modernizarea tarii, cum ar fi legea Educatiei, cea a sistemului de pensii sau codurile juridice.

"Lor li s-au opus vehement cei de la PSD si PNL. Ei reprezinta ultimul bastion al conservatorismului in Romania. USL reprezinta trecutul, ar trebui sa fie evident pentru toata lumea. Cineva trebuie sa reprezinte si trecutul, nu e ceva rau.

PDL si o miscare mai larga de centru dreapta reprezinta viitorul. Batalia va fi intre trecut si viitor, dar viitorul inseamna si 2016 si 2020(...) E nevoie de o conjugare a tuturor fortelor de centru si de dreapta. Uitati de PNL, PNL nu mai exista! El este un Birou Permanent de douazeci si ceva de oameni care s-a rupt de marea masa a militantilor liberali. Nu va fi nicio alianta cu PNL, PNL s-a dizolvat deja in marea masa a USL. Cand se vor decide sa se desprinda va fi prea tarziu", a mai declarat Sebastian Lazaroiu.

Acesta a remarcat faptul ca sunt multi oameni care trebuie atrasi in aceasta noua miscare de centru dreapta, dar si-a exprimat convingerea ca, odata formata, "ei vor veni singuri, fara sa ii impinga nimeni de la spate".

"Ideea de a ne ruga de PNL, partid care nu mai exista, sa facem aliante sa ii aducem la guvernare...Uitati de ideea asta, nu are niciun sens, trebuie sa ii atragem pe adevaratii liberali, daca ei cred in valorile de centru dreapta.(...)Se poate face o guvernare de centru dreapta si dupa 2012, si dupa 2014, dar uitati de PNL, PNL nu mai exista", le-a mai spus Sebastian Lazaroiu tinerilor democrat-liberali.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
LIVE Liderii coaliției explică decizia privind comasarea alegerilor și liste comune PNL-PSD: ”Este absolut o mișcare tactică”/”Am făcut ce e mai bine pentru țara mea” VIDEO
LIVE Liderii coaliției explică decizia privind comasarea alegerilor și liste comune PNL-PSD: ”Este absolut o mișcare tactică”/”Am făcut ce e mai bine pentru țara mea” VIDEO
Liderii coaliţiei de guvernare PSD-PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunțat miercuri seară, 21 februarie, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an. Cele două...
#Lazaroiu PNL, #Lazasoiu miscare centru dreapta, #Sebastian Lazaroiu USL , #ministrul Muncii