Lazaroiu: Pensiile nu sunt inghetate, 100.000 nu cresc. Vezi pe cine acuza de manipulare

Joi, 11 August 2011, ora 22:05
4321 citiri

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, joi seara, ca posturile de televiziune Realitatea TV si Antena 3 au dezinformat atunci cand au spus ca Strategia Fiscala a Guvernului prevede inghetarea pensiilor, precizand ca e vorba doar de faptul ca cele din grupele 1 si 2 de munca nu mai primesc majorarea in 2012, ci in 2014, iar numarul acestora e de doar 100.000.

"O spun pentru pensionarii care se uita la noi - daca pensionarii vor sa fie dezinformati, sa stea pe Realitatea si Antena 3. Au titrat ca ingheata pensiile pana in 2014. In acel text (Strategia Fiscala a Guvernului n.red) nu scrie nimic despre inghetarea pensiilor pana in 2014. Daca vrem sa ne mai panicam, stam pe Realitatea si Antena 3.

Pensiile nu ca vor fi inghetate, aveau dreptul sa primeasca niste majorari, cei din grupele 1 si 2 de munca, din minerit, siderurgie, oameni care se expun unor riscuri. E vorba de ei. Pana in 2001 se numeau grupele 1 si 2 de munca. Pana in 2001 au primit aceste majorari - din 2001 se numesc conditii deosebite de munca. Trebuiau primite niste majorari pentru cei care au iesit la pensie dupa 2001. E greu de dat o cifra exacta, vorbim de 100.000 de pensionari care trebuiau sa le primeasca in 2012, le vor primi in 2014", a spus Lazaroiu la B1 TV.

El a explicat faptul ca e greu de estimat numarul exact, dar sefa Casei de Pensii l-a asigurat ca sunt doar in jur de 100.000 de oameni. In opinia lui Lazaroiu, manipularile de la Realitatea TV si Antena 3 vor continua.

Suma transmisa de Lazaroiu o contrazice pe cea lansata de un alt reprezentant al Puterii, Sulfina Barbu, care spusese ca 400.000 de pensionari nu-si vor mai primi majorarile de 25% prevazute in Legea pensiilor.

Sulfina Barbu: Nu ingheata pensiile, cresc. Vezi cati pensionari nu iau marirea.

Guvernul va bloca pana in anul 2014 majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor sa fie aplicata anul viitor. De asemenea, Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta.

Guvernul ingheata pensiile pana in 2014

Executivul motiveaza amanarea majorarii pensiilor spunand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale.

Noua lege a pensiilor, adoptata de Guvern si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, prevede ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%, iar persoanelor iesite la pensie in acest an le va fi aplicat la randul lor un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Lazaroiu inghetare pensii, #Lazaroiu crestere pensii , #ministrul Muncii