Ziare.com

Lazaroiu: Proiectul de lege privind asistenta sociala incurajeaza implicarea ONG-urilor

Marti, 28 Iunie 2011, ora 13:31

   

Lazaroiu: Proiectul de lege privind asistenta sociala incurajeaza implicarea ONG-urilor
Proiectul de lege al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) privind asistenta sociala contine reglementari referitoare la dezvoltarea pietei mixte de servicii sociale prin incurajarea implicarii organizatiilor non-guvernamentale in acordarea serviciilor si sprijinirea participarii voluntarilor in activitati specifice domeniului, a afirmat ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Masurile de asistenta sociala vin in sprijinul celor mai defavorizate categorii ale populatiei, obiectivul principal fiind facilitarea insertiei acestora pe piata muncii.

Beneficiile si serviciile sociale se acorda astfel incat sa previna si sa limiteze orice forma de dependenta fata de ajutorul acordat de stat sau de comunitate.

In vederea implementarii unor masuri eficiente de asistenta sociala, ministrul Muncii a apreciat ca este necesara o constructie institutionala care sa permita administratiei publice locale sa dezvolte si sa administreze servicii sociale de calitate, acordate in baza nevoilor reale identificate in cadrul comunitatii.

Marti, membrii Comisiei pentru Munca si Protectie sociala din Camera Deputatilor au programat o intalnire cu ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 998 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dl Lazaroiu doreste sa arunce o parte din obligatiile statului

in carca ONG-urilor, uitand ca cei mai multi asistati social apartin etniei din mijlocul careia s-a ridicat. Trebuie sa recunosc ca dl Basescu a dovedit umor atunci cand l-a numit pe acest om la sefia Muncii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor