Scandal Lazaroiu - Chirieac: Acuzatii si amenintari cu justitia

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 21:33
4817 citiri
Scandal Lazaroiu - Chirieac: Acuzatii si amenintari cu justitia
Foto:enational.ro

Dupa ce Bogdan Chirieac l-a acuzat pe fostul ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu ca este responsabil de numirea lui Carmen Ionel la sefia POSDRU si implicit de esecul soldat cu intreruperea fondurilor UE, Lazaroiu i-a replicat ca se face "purtatorul de cuvant" al intereselor de tip mafiot din aceasta zona.

Sebastian Lazaroiu a intervenit miercuri seara la Romania TV pentru a respinge acuzatiile ce i se aduc, ocazie cu care a dezvaluit ce interventii s-au incercat pentru numirea unuia sau a altuia pe acel post si a explicat ca, din moment ce Bogdan Chirieac a fost cel mai vocal in a exprima acuzatii la adresa sa, inseamna ca se face portavocea "mafiei transpartinice" din zona fondurilor europene.

Fostul ministru al Muncii a facut noi precizari intr-o emisiune la B1TV. El a spus ca a fost deranjat si nevoit sa reactioneze dupa ce Bogdan Chirieac l-a acuzat ca ar fi responsabil de numirea lui Carmen Ionel la sefia POSDRU.

"Si asta vara era la fel de vocal, spunea ca am numit o incompetenta la POSDRU, a facut-o praf . Sa va spun un pic istoria. Pe aceasta doamna am gasit-o director interimar, nu facea parte din niciun partid. Eram obligat sa scot postul la concurs, a participat alaturi de multi altii. Evident ca au fost presiuni mari pentru numirea altcuiva in post, dar eu despre doamna aveam garantia integritatii si la urma urmei era un concurs(...)

Multi stiu ce e la POSDRU: oameni interesati de banii de acolo si de proiecte, din toate zonele politice, din zona sindicala, din trusturi de media care au interese acolo. Sunt, dar nu vreau sa spun x, y, z pentru ca pentru mine povestea a trecut, s-au facut presiuni, nu am dat curs.

Doamna avea recomandari foarte bune de la Comisia Europeana, ca era foarte competenta. Eu nu stiu ce s-a mai intamplat dupa 15 septembrie, dupa ce nu am mai fost ministru. Eu nu am numit-o pentru ca a dat un conccurs, nu era omul meu, am gasit-o acolo. Pot insa sa garantez ca era un om integru", a relatat pe larg Sebastian Lazaroiu.

Intrebat ce acuzatii are sa ii aduca lui Bogdan Chirieac, Lazaroiu a spus ca inca de asta vara, cand a lansat pentru prima oara un atac la adresa lui Carmen Ionel, a banuit "cuvintele cui le poarta el", mai precis "ale acestor interese care roiesc in jurul acestor bani".

"Eu nu am spus ca dansul a facut presiuni, ci ca a fost foarte activ si atunci si acum. Domnul Chirieac tine neaparat sa imi puna mie in carca, are o suparare ca nu a fost numit altcineva(...)Stiu ca au fost presiuni, stiu de unde veneau presiunile, iar cel mai vocal era domnul Bogdan Chirieac", a conchis Sebastian Lazaroiu.

Bogdan Chirieac: Reflectez daca e cazul sa il dau in judecata

Intr-o interventie telefonica in aceeasi emisiune la B1TV, Bogdan Chirieac a subliniat ca isi sustine in continuare acuzatiile facute la adresa lui Carmen Ionel, o doamna despre care a aflat ca a fost "contabila la Braila" si care nu vorbeste o boaba de engleza.

"Spun ca vinovat este domnul Sebastian Lazaroiu, este in mod evident opinia mea", a punctat Bogdan Chirieac, dand de inteles ca cine crede in povestea cu scoaterea la concurs a posturilor de acest nivel da dovada de naivitate.

"Reflectez daca e cazul sa il dau in judecata", a mai punctat Chirieac referindu-se la acuzele lansate de fostul ministru al Muncii, adaugand "nu am vorbit in viata mea public sau privat cu domnul Lazaroiu sau cu doamna Carmen Ionel".

Totodata insa, Bogdan Chirieac a recunoscut ca are o fundatie care a derulat un program cu Ministerul Educatiei, dar si ca "de 14 luni" nu i se da drumul altui program pentru care a aplicat pentru fonduri europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Lazaroiu ministru POSDRU, #ROmania intrerupere fonduri europene, #Lazaroiu Chirieac , #ministrul Muncii
Comentarii