Lazaroiu, noul ministru al Muncii, a preluat mandatul de la Boc

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 19:10
6527 citiri
Lazaroiu, noul ministru al Muncii, a preluat mandatul de la Boc
Foto: B1 TV

Sebastian Lazaroiu a fost desemnat, vineri, de premierul Emil Boc pentru a prelua portofoliul de ministru al Muncii.

"Primul-ministru Emil Boc a inaintat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, propunerea de numire in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in persoana domnului Laurentiu Sebastian Lazaroiu", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul prezidential de numire in functie a lui Sebastian Lazaroiu, iar acesta din urma a depus juramantul in jurul orei 18.00, la Palatul Cotroceni.

Basescu i-a spus lui Sebastian Lazaroiu, la depunerea de catre acesta a juramantului ca ministru al Muncii, ca spera sa ramana un promotor al ideilor pe care le-a impartasit cu el, chiar si in discutii "dupa miezul noptii".

Basescu a precizat si ca Lazaroiu cunoaste bine problemele tarii, inclusiv cele care fac obiectul noii sale pozitii, dat fiind ca le-au abordat impreuna cat timp acesta a fost consilier prezidential.

"Domnule ministru, e prima data de cand ne cunoastem cand vorbesc numai eu. De fiecare data aveati pareri(...) Sunteti unul din oamenii care stiu de la nivel de institutie prezidentiala problemele tarii", a spus Basescu zambind.

"Nu va ascund ca imi fac iluzii ca veti ramane un promotor al ideilor pe care le-am impartasit amandoi cat ati lucrat in functia de consilier. Ma refer si la cele pe care vrem sa le introducem in Constitutie - scoaterea unor categorii din pozitiile de stapani feudali(...)", a adaugat seful statului.

Basescu, catre Lazaroiu: E prima data de cand ne cunoastem cand vorbesc numai eu

Ulterior, Sebastian Lazaroiu a preluat mandatul de ministru al Muncii de la interimarul Emil Boc.

Sebastian Lazaroiu a declarat, vineri, la preluarea Ministerului Muncii, ca stie multe despre ce are de facut, in conditiile in care, in calitatea sa de consilier prezidential, a lucrat alaturi de Comisia Prezidentiala de Riscuri Sociale si Demografice.

"Nu am foarte multe lucruri sa va spun - nu sunt chiar strain de domeniu, am avut o luna de concediu. Am si o experienta pe partea de munca si protectie sociala, am lucrat impreuna cu domnul Marian Preda in Comisia pentru Riscuri Sociale si Demografice", a spus Lazaroiu.

Lazaroiu: Nu sunt chiar strain de domeniu. Vezi ce i-a lasat Boc

Premierul Emil Boc a discutat de mai multe ori in ultimele zile cu presedintele Traian Basescu pe tema unei nominalizari la Ministerul Muncii, o intalnire pe aceasta tema la Palatul Cotroceni avand loc si vineri dimineata. Dupa demisia lui Ioan Botis, in 27 aprilie, din functia de ministru al Muncii, postul a fost ocupat interimar, pe parcursul celor 45 de zile prevazute de lege, de premierul Emil Boc.

Sebastian Lazaroiu, noul ministru al Muncii - Vezi reactiile

De la Palatul Cotroceni la Palatul Victoria

Pe 28 aprilie, Sebastian Lazaroiu a parasit functia de consilier prezidential, declarand ca doreste sa isi continue activitatea de sociolog si sa isi poata exprima liber opiniile politice.

"Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale", a declarat Lazaroiu.

Sebastian Lazaroiu - ministru al Muncii. Vezi ce avere are si la cine e dator.

Sebastian Lazaroiu a ocupat, inca din 2007, functia de consilier prezidential la Departamentul Planificare si Analiza Politica al Administratiei Prezidentiale. Este doctor in sociologie si a lucrat ca director la centrele de cercetare CSOP si CURS si ca lector la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul SNSPA. A fost expert parlamentar in Senat in 1997 si director de cercetare la GISO, intre 1995-1996.

A publicat, ca autor sau coautor, mai multe carti in domeniul sociologiei si a fost consultant sau coordonator la mai multe proiecte de dezvoltare comunitara.

In 2005 a fost expert Justitie si Afaceri Interne, in cadrul programului "Initial Training in EU Affairs for Civil servants from the Central Pan European Institute from Romania", iar in 2006 a efectuat studii cu privire la migratie in Balcani si in mai multe tari din Europa. A fost coordonator de tara in cadrul unui studiu privind migratia internationala a romanilor.

#Sebastian Lazaroiu ministrul Muncii, #Sebastian Lazaroiu Basescu Boc, #ministru Muncii Lazaroiu , #ministrul Muncii