Sebastian Lazaroiu: Titanicul se scufunda si USL desface sampania

Vineri, 12 August 2011, ora 11:33
1930 citiri
Sebastian Lazaroiu: Titanicul se scufunda si USL desface sampania

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, respinge criticile Uniunii Social Liberale

(USL) privind Strategia Fiscal-Bugetara a Romaniei pentru perioada 2012-2014.

Demnitarul afirma ca "e foarte multa demagogie la USL". Strategia este "cel mai intelept mod de a privi urmatorii trei ani", declara ministrul. Lazaroiu mai precizeaza ca pensiile nu vor ingheta.

Sebastian Lazaroiu justifica prevederile din Strategia Fiscal-Bugetara: "Strategia, asa cum e ea in realitate, reprezinta cel mai intelept mod de a privi urmatorii trei ani pentru Romania, in contextul tulbure din punct de vedere economic la nivel international. Trebuie sa mergem pe scenariul cel mai prudent".

Lazaroiu, despre strategia fiscala: Daca descoperim petrol, putem face si mariri

Ministrul Muncii critica "demagogia" USL. "Sigur, USL ne-a obisnuit de anul trecut cu promisiunile lor de marire de salarii si pensii. E deja foarte multa demagogie in ceea ce spun ei. Titanicul da semne ca se scufunda, ma refer la economia globala si cei de la USL desfac sampania! Guvernul trebuie sa ramana responsabil, in ciuda demagogiei celor din Opozitie", declara el.

Sebastian Lazaroiu precizeaza ca "daca lucrurile vor urma un curs pozitiv, nimic nu ne impiedica sa devenim mai generosi in urmatorii trei ani, dar in momentul acesta nu sunt semne ca lucrurile vor merge intr-o directie buna, ma refer la contextul international".

Potrivit Strategiei Fiscal-Bugetare, anumite pensii vor fi inghetate pana in 2014.

Sebastian Lazaroiu explica faptul ca nu e vorba de o inghetare propriu-zisa, ci de o

amanare.

Lazaroiu: Pensiile nu sunt inghetate, 100.000 nu cresc. Vezi pe cine acuza de manipulare

"Nu e vorba de o inghetare a pensiilor. Acolo era vorba de niste drepturi pe care o categorie de pensionari, cei incadrati in conditii deosebite de munca ar fi trebuit sa le primeasca in 2012 si ele au fost amanate pana in 2014. Asta nu inseamna ca daca toate pensiile vor creste, nu vor creste pensiile acestora, dar ei nu-si vor primi doar acele drepturi pana in 2014. O majorare a pensiilor cu algoritmul cunoscut, rata inflatiei plus jumatate din cresterea salariului mediu brut, o asemenea indexare va fi pentru toate pensiile, inclusiv pentru cele din grupele speciale de munca", spune ministrul.

Sebastian Lazaroiu mai afirma ca "daca vor fi crescute pensiile in 2012, in 2013, depinde esential de evolutiile economice din Romania si de pe plan mondial. Daca lucrurile se agraveaza in mod serios pe plan mondial, nu cred ca va fi nimeni inconstient sa se imprumute, ca sa majoreze pensiile si salariile".

Citeste mai multe despre Lazaroiu la RFI: Titanicul se scufunda si USL desface sampania! pe RFI.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...