Lazaroiu, despre viitorul partid Miscarea Populara: Nimeni nu-si doreste un nou PDL

Marti, 21 Mai 2013, ora 17:04
1359 citiri
Lazaroiu, despre viitorul partid Miscarea Populara: Nimeni nu-si doreste un nou PDL

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu anunta ca in viitorul partid pe care-l va forma Miscarea Populara nu-si vor gasi locul "orice oameni". "Daca deschizi usa si o sa intre toata lumea, o sa fie un nou PDL", sustine Lazaroiu.

"Eu cred ca ar trebui sa fim foarte selectivi cu oamenii din actualele partide. Sunt oameni de calitate si in partidele actuale. Sigur, fiind un partid de centru-dreapta, va fi deschis mai mult spre oameni care vin din partide de centru-dreapta, dar nu orice oameni, pentru ca asta a fost intentia noastra de la inceput, sa facem o selectie si sa gasim oameni valorosi, idei valoroase si putem gasi asta in actualele partide de centru-dreapta. Inclusiv la PDL. Dar daca deschizi usa si o sa intre toata lumea, o sa fie un nou PDL, ceea ce nu cred ca-si doreste nimeni", a declarat Sebastian Lazaroiu la RFI.

Lazaroiu: Traian Basescu va veni in Miscarea Populara

Consilierul prezidential a detaliat deja si politica de aliante a viitorului partid al Miscarii Populare.

"In mod evident, acest partid, Miscarea Populara, isi doreste aliante cu partide de dreapta. Nici PSD, nici PNL nu sunt partide de dreapta. A, ca sunt parti din zona liberala, din zona PNL-ului, care si-au pastrat in ciuda aliantei cu PSD-ul, orientarea de centru-dreapta, asta e o chestiune adevarata, dar si PNL si PSD sunt partide de stanga si dupa cum se vede, e bine sa eviti aliantele astea eterogene in care vine si stanga si dreapta si nu mai stii care din ce familie face parte", a explicat Lazaroiu.

Udrea: M-as inscrie in Miscarea Populara daca se transforma in partid

Intrebat daca vede posibila si o alianta cu PDL, consilierul prezidential a raspuns ca este posibil ca acest partid sa dispara pana in 2016.

"Vorbim de o situatie ipotetica. Aliat cand, inainte de alegeri, dupa alegeri? Eu zic ca aliantele sunt utile cand se fac pentru guvernare si dupa alegeri, in functie de ce a votat electoratul. S-ar putea nici sa nu mai existe PDL-ul pana in 2016, asa ca vorbim ipotetic", a mai spus Lazaroiu.

Miscarea Populara, catre adepti: Vreti sa sustinem un nou partid cu acelasi nume?

Miscarea Populara a lansat, luni, pe site-ul propriu un sondaj pentru membrii sai prin care incearca sa afle daca este cazul sa sustina o noua formatiune politica cu acelasi nume. Cu numai o saptamana in urma, liderii organizatiei au negat ca intentioneaza sa transforme Miscarea Populara in partid.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Sindicaliştii Metrorex au transmis, luni, că ”niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”....