Ziare.com

Lazaroiu, despre viitorul partid Miscarea Populara: Nimeni nu-si doreste un nou PDL

Marti, 21 Mai 2013, ora 17:04

   

Lazaroiu, despre viitorul partid Miscarea Populara: Nimeni nu-si doreste un nou PDL
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu anunta ca in viitorul partid pe care-l va forma Miscarea Populara nu-si vor gasi locul "orice oameni". "Daca deschizi usa si o sa intre toata lumea, o sa fie un nou PDL", sustine Lazaroiu.

"Eu cred ca ar trebui sa fim foarte selectivi cu oamenii din actualele partide. Sunt oameni de calitate si in partidele actuale. Sigur, fiind un partid de centru-dreapta, va fi deschis mai mult spre oameni care vin din partide de centru-dreapta, dar nu orice oameni, pentru ca asta a fost intentia noastra de la inceput, sa facem o selectie si sa gasim oameni valorosi, idei valoroase si putem gasi asta in actualele partide de centru-dreapta. Inclusiv la PDL. Dar daca deschizi usa si o sa intre toata lumea, o sa fie un nou PDL, ceea ce nu cred ca-si doreste nimeni", a declarat Sebastian Lazaroiu la RFI.

Lazaroiu: Traian Basescu va veni in Miscarea Populara

Consilierul prezidential a detaliat deja si politica de aliante a viitorului partid al Miscarii Populare.

"In mod evident, acest partid, Miscarea Populara, isi doreste aliante cu partide de dreapta. Nici PSD, nici PNL nu sunt partide de dreapta. A, ca sunt parti din zona liberala, din zona PNL-ului, care si-au pastrat in ciuda aliantei cu PSD-ul, orientarea de centru-dreapta, asta e o chestiune adevarata, dar si PNL si PSD sunt partide de stanga si dupa cum se vede, e bine sa eviti aliantele astea eterogene in care vine si stanga si dreapta si nu mai stii care din ce familie face parte", a explicat Lazaroiu.

Udrea: M-as inscrie in Miscarea Populara daca se transforma in partid

Intrebat daca vede posibila si o alianta cu PDL, consilierul prezidential a raspuns ca este posibil ca acest partid sa dispara pana in 2016.

"Vorbim de o situatie ipotetica. Aliat cand, inainte de alegeri, dupa alegeri? Eu zic ca aliantele sunt utile cand se fac pentru guvernare si dupa alegeri, in functie de ce a votat electoratul. S-ar putea nici sa nu mai existe PDL-ul pana in 2016, asa ca vorbim ipotetic", a mai spus Lazaroiu.

Miscarea Populara, catre adepti: Vreti sa sustinem un nou partid cu acelasi nume?

Miscarea Populara a lansat, luni, pe site-ul propriu un sondaj pentru membrii sai prin care incearca sa afle daca este cazul sa sustina o noua formatiune politica cu acelasi nume. Cu numai o saptamana in urma, liderii organizatiei au negat ca intentioneaza sa transforme Miscarea Populara in partid.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 208 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce MP trebuie să se numească Uniunea Populară !!!

Mișcarea populară, trebuie in primul rand să se adune intr-un partid, deja existent, nou și curat, care se numește Uniunea Populară.
Denumirea de Uniune Populară este tocmai potrivită pentru ceea ce trebuie să facă și să fie Mișcarea Populară, unificator al tuturor forțelor de centru-dreapta, al celor care ințeleg, in sfarșit, că stanga unită, ce azi se află la putere, trebuie ca foarte repede să aibă o opoziție adevărată, de centru-dreapta și cat mai repede să devină o alternativă credibilă la actuala putere, care dacă va continua mai departe la guvernare, ne va aduce pe zi ce trece in situații limită.
Pentru aceasta este foarte importantă o "masă rotundă" cu toți liderii formațiunilor și organizațiilor ce militează și simt nevoia să se unioneze intr-un singur partid mare de centru dreapta.
A merge mai departe cu partidele de pană acum,PD-L, FC, PNR, PNȚCD, a propune, a iniția in continuare "mișcări" și "inițiative", practic o dreaptă făramițată, inseamnă a făramița și mai mult dreapta, dar lucrul cel mai grav inseamnă că va trebuii să impartă un electorat din ce ce mai mic ca număr, fapt ce va face ca stanga să stea la putere cel puțin 8 ani de zile, Reconstrucția Dreptei să nu fie ***and posibilă, iar Renașterea Romaniei să nu mai fie posibilă nici in vis.
De mare importanță in tot acest proces este atitudinea domnului Președinte Traian Băsescu, care trebuie să ințeleagă că prin tot ceea ce face in acest sens, trebuie să ajute la creerea și inchegarea unei Echipe de Conducere a Dreptei, știind bine că in aceste vremuri omul providențial pe care incă se bazează mulți din adepții dreptei, nu mai este și numai poate să fi-e nici chiar Traian Băsescu, singurii factori ce vor trebui să dea viziune, curaj, acțiune și responsabilitate, sunt interesul de a Reconstrui Dreapta și o dată cu acest proces, Renașterea Romaniei, proces ce se poate realiza numai pe Calea Dreaptă.
A vorbii aici de dispariția PD-L pană in 2016, inseamnă că indiferent cine o spune, nu are nimic de a face cu respectul față de munca politică a tuturor membrilor PD-L, care vrand nevrand poate reprezenta fundația pe care poate fi reconstruită dreapta adevărată, dacă se ințelege necesitatea imediată a celor de mai sus.
A aștepta ca dreapta să vină la putere in urma faptului că USL-ul se rupe, sau că in urma proastei guvernări va fi nevoit să demisioneze, fără ca noi să devenim in felul arătat o alternativă credibilă și astfel să trezim și să mobilizăm electoratul de peste 70% al dreptei, ar insemna să intrăm in jocul lor, pentru că asta este tot ce fac ei-un joc de amăgire, prin care ei se mențin la putere redistribuind rezultatele muncii celor care produc valoare, celor mulți pe care ii intrețin numai și numai pentru ai aduce și menține la putere.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor