Miscarea Populara, catre adepti: Vreti sa sustinem un nou partid cu acelasi nume?

Luni, 20 Mai 2013, ora 17:35
2367 citiri
Miscarea Populara, catre adepti: Vreti sa sustinem un nou partid cu acelasi nume?
Foto. Facebook

Miscarea Populara a lansat pe site-ul propriu un sondaj pentru membrii sai prin care incearca sa afle daca este cazul sa sustina o noua formatiune politica cu acelasi nume. Liderii organizatiei au negat, saptamana trecuta, ca intentioneaza sa transforme Miscarea Populara in partid.

Sondajul adresat membrilor Miscarii Populare contine trei alternative, prin care acestia sunt pusi sa aleaga daca doresc "sa existe doar Fundatia Miscarea Populara", "sa existe Fundatia Miscarea Populara si un nou partid cu acelasi nume, 'Miscarea Populara'" sau ar "trebui sa existe doar un nou partid cu numele 'Miscarea Populara'".

Argumentul pentru initierea acestui sondaj este ca "in cadrul dezbaterilor Fundatiei Miscarea Populara la constituirea filialelor judetene a aparut de multe ori intrebarea daca Fundatia Miscarea Popularaar trebui sa sustina sau nu infiintarea unui unui nou partid politiccare sa sprijine proiectele lansate de fundatie".

Lazaroiu: Traian Basescu va veni in Miscarea Populara

Liderii Miscarii Populare au negat insistent zvonurile privind transformarea fundatiei in partid.

"Fundatia 'Miscarea Populara' nu intreprinde niciun demers pentru transformarea sa in partid politic. Din punct de vedere legal, acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori raman consecventi cu intentiile din momentul constituirii si anume: crearea unei platforme a societatii civile destinata atat dezbaterilor de idei cat si de analiza si solutii la problemele din societatea romaneasca", se arata intr-un comunicat al Miscarii Populare din 14 mai.

Funeriu: Miscarea Populara ramane fundatie. Partidele - adunaturi de interese

Reactii in acest sens a avut si un alt membru de frunte al Miscarii Populare, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.

"Inteleg ca sursele 'bine informate' care anunta transformarea Fundatiei Miscarea Populara in partid sunt din PDL. Sursele mele imi spun ca PDL va pierde suficient de multi parlamentari si primari in urmatoarea perioada cat sa se transforme in fundatie", scria Lazaroiu pe Facebook.

Udrea: M-as inscrie in Miscarea Populara daca se transforma in partid

El a mentionat ca "fundatia Miscarea Populara ramane fundatie inca o suta de ani de acum inainte".

O.A.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#Miscarea Populara partid, #Miscarea Populara sondaj, #Lazaroiu Miscarea Populara , #Miscarea Populara