Lazaroiu: USL va inregistra un esec rasunator la locale

Vineri, 23 Martie 2012, ora 12:02
2572 citiri
Lazaroiu: USL va inregistra un esec rasunator la locale
Foto: Facebook

PSD si PNL vor merge separat la alegerile parlamentare, dupa ce USL va inregistra un esec rasunator la locale: in jur de 37%, iar PDL va obtine un scor cu 2 in fata, asta doar daca va candida singur la locale, considera fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.

Insa marea greseala a PDL privind strategia pentru alegerile locale din iunie este ca nu au decis sa candideze intr-o alianta la locale, eventual cu UNPR, a declarat Sebastian Lazaroiu la RFI Romania.

Oprea: PDL si UNPR formeaza Alianta pentru noul Bucuresti pentru locale

"Doar PSD-ul il vad la guvernare, USL-ul nu. Nici nu va exista USL la parlamentare, o sa vedeti, pentru ca de fapt esecul PDL-ului, care va lua cu 2 in fata, ceea ce pentru un partid mare nu e neaparat un succes, va fi cu mult umbrit de esecul USL-ului.

Dar esecul USL-ului si l-au definit ei singuri, e un esec care vine din constructie. Cand ai spus : 'facem USL-ul, sa luam 50% plus 1' si la locale iei... nu stiu... eu zic in jur de 37%, acesta-i un esec rasunator. Va fi atat de rasunator, incat nici nu mai conteaza ca PDL-ul ia 22%, ca UNPR-ul ia 4%", estimeaza Lazaroiu, totodata si fost ministru al Muncii.

Candidatii USL la locale: "Baroni" si parlamentari in judetele PDL

Sebastian Lazaroiu crede ca dupa alegerile locale din acest an, "PSD si PNL vor redeveni rationale" si ca vor merge pe drumuri separate la parlamentare.

"PSD-ul este in momentul acesta un partid cu potential de 30%. Daca ia 37% USL-ul, PSD-ul se va alege cu 18% din placinta totala si nu stiu cum vor primi asta activistii PSD, banuiesc ca nu cu foarte mult entuziasm dupa alegerile locale. Cred ca fiecare va merge pe drumul lui pentru parlamentare.

Unitatea asta exista, cata vreme obiectivul e realizabil, dar dupa locale va deveni mult mai clar ca acest obiectiv nu poate fi realizat, nu ca ar avea USL-ul ceva special, ceva rau, dar eu nu cred ca in Romania mai exista un partid sau alianta care ar lua mai mult de 40% in alegeri.

Eu am mai vazut filmul acesta in 2000, cand PDSR avea 52% in sondaje, constant, dar in alegeri n-a luat nici la locale, nici la parlamentare mai mult de 37%. Pentru ca romanii nu-si mai dau votul cum era in '90, FSN-ul, Soarele rasare, Iliescu apare si ia 66%. Au trecut vremurile alea!", explica fostul consilier prezidential.

Citeste mai multe despre Lazaroiou: USL va inregistra un esec rasunator la locale pe RFI Romania.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...