Lazaroiu, despre alegeri anticipate si inlocuirea lui Crin Antonescu

Luni, 16 Mai 2011, ora 11:54
5237 citiri
Lazaroiu, despre alegeri anticipate si inlocuirea lui Crin Antonescu
Foto: B1TV

Sebastian Lazaroiu afirma ca restructurarea regiilor, anuntata de seful statului, nu va fi facuta decat sub amenintarea anticipatelor si de catre un premier "fara mama, fara tata". In ceea ce ii priveste pe liderii Opozitiei, Lazaroiu spune ca Ponta "sufera de complexul castrarii", in timp ce Antonescu este "capul infierbantat" al PNL care va cadea pentru ca PNL sa nu devina socialist.

Lazaroiu apreciaza ca dupa castigarea alegerilor din partid Emil Boc ar trebui sa renunte la functia de premier si sa ii lase locul unui tehnocrat.

"Ratiunea ar trebui sa-l indemne sa lase locul unui tehnocrat. E o decizie pe care trebuie sa o ia impreuna cu partidul. Eu cred ca ar fi si in beneficiul partidului. Dar nu stiu cum arata analiza lor. Ce pun ei mai mult in balanta. Un tehnocrat apropiat de PD-L poate sa intareasca identitatea de dreapta a partidului. Schimbarea in sine a premierului, impreuna cu o mica remaniere, in mod normal duce la recredibilizarea actului de guvernare, acum puternic erodat de masurile nepopulare luate. Recredibilizarea guvernului poate sa se reflecte destul de repede si in recredibilizarea partidului", a explicat fostul consilier prezidential intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

Regiile nu vor fi restructurate decat sub amenintarea anticipatelor

Acesta reaminteste ca unul dintre obiectivele principale al guvernarii in perioada urmatoare va fi restructurarea regiilor, iar acest lucru nu se va face decat sub amenintarea alegerilor anticipate.

"Aici clientela tuturor partidelor va fi lovita direct in inima. Pentru asta ai nevoie de un technocrat, fara mama, fara tata, care sa aiba sprijinul presedintelui Romaniei si al majoritatii. Majoritatea, evident, va marai cand va fi vorba despre regii.

Anticipatele reprezinta singura arma care poate convinge partidele sa sustina restructurarea regiilor. Daca vor sa dea jos guvernul care face asta, atunci cred ca ar fi o solutie sa se pregateasca de alegeri cu un an mai devreme", a explicat Sebastian Lazaroiu, in opinia caruia varianta ideala pentru actuala coalitie de guvernare a fi o remaniere pe ministerele-cheie in domeniul economic si un premier tehnocrat.

Ponta sufera de complexul castrarii, Antonescu e un cap infierbantat

In privinta Opozitiei, sociologul apreciaza ca Victor Ponta o ataca atat de des pe Elena Udrea pentru ca sufera de complexul castrarii.

"E tranzitia fireasca de la pubertate la adolescenta. Ponta sufera de complexul castrarii despre care vorbesc psihanalistii. El se manifesta la baieti printr-o atitudine de oroare fata de femei, considerate niste fiinte mutilate, sau un sentiment net de superioritate", explica el.

Despre existenta unor posibile tensiuni in PNL Lazaroiu crede ca acestea vor fi rezolvate intr-un fel sau altul de Dinu Patriciu, care nu va lasa ca PNL sa alunece spre socialism, asa cum arata sondajele de opinie.

"Cred ca Dinu Patriciu va avea grija ca brandul PNL sa nu insemne stanga in 2012. Nici nu ar fi o operatiune grea. Pentru asta nu trebuie sa cada decat un cap. Cel mai inalt dintre ele. Si cel mai infierbantat", a explicat Lazaroiu, precizand ca exista in PNL lideri marcanti care se indeparteaza de stilul autoritar al lui Antonescu, considerat de el "un lider lipsit de inspiratie si fler".

#Sebastian Lazaroiu alegeri anticipate, #Lazaroiu Ponta complex castrare, #Lazaroiu Patriciu Antonescu , #stiri Sebastian Lazaroiu
Comentarii
Poza mihnapostol
mihnapostol
rank 5
Dl Lazaroiu a fost atent la criticile noastre si acum se spala. Cum are si creerii spalati - rezulta ca este spalacit de tot !
Poza exit
exit
rank 2
cine e asta frate de trebui noi sa ii ascultam parerea!