Lazaroiu: Ma bucur ca liderii PSD responsabili au inteles mesajul meu

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 22:15
1496 citiri
Lazaroiu: Ma bucur ca liderii PSD responsabili au inteles mesajul meu
Foto: Echipadeimagine.ro

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat miercuri ca se bucura ca protestele au fost civilizate si i-a felicitat pe liderii "responsabili" ai PSD, care i-au inteles mesajul transmis marti.

"Ma bucur ca a fost o manifestatie civilizata asa cum am sperat. Ma bucur si ca liderii de sindicat au fost vigilenti si nu au lasat partidele sa se amestece in acest protest si ma bucur si ca liderii PSD responsabili au inteles mesajul meu de ieri. Ii felicit pentru asta", a precizat Lazaroiu, dupa mitingul care a avut loc miercuri in Piata Victoriei.

Consilierul prezidential a declarat marti ca spera ca protestele care vor avea loc miercuri sa fie civilizate, adaugand insa ca sunt informatii ca vor exista provocatori printre protestatari, din partea "unui partid de opozitie care se vrea de centru-stanga" si l-a sfatuit pe Victor Ponta ca intre Che Guevara si Nicolae Titulescu sa-l aleaga pe cel din urma.

In replica, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca Sebastian Lazaroiu ar trebui concediat de seful statului pentru ca este "iresponsabil" si face "declaratii provocatoare".

Mitingul sindical de miercuri din Piata Victoriei, cel mai amplu protest de strada din ultimii ani, s-a incheiat in jurul orei 13.20, iar participantii au plecat din fata Guvernului in mai putin de zece minute, indreptandu-se spre metrou sau spre autocarele care i-au adus din tara.

Cei mai multi dintre ei au parasit Piata Victoriei pe Soseaua Kiseleff, unde ii asteptau autocarele si microbuzele, sau pe bulevardul Lascar Catargiu, pentru a lua metroul sau vehiculele RATB din Piata Romana.

Odata cu protestatarii, din zona s-au retras si dispozitivele de ordine formate din jandarmi si politisti.

Protestatarii au scandat lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui

La miting au participat, potrivit estimarilor Jandarmeriei, circa 30.000 de oameni - bugetari, dar si pensionari si studenti, care au protestat fata de masurile de austeritate anuntate de Executiv din cauza crizei. Ei au amenintat cu greva generala din 31 mai, daca guvernul nu renunta la reducerea tuturor salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Desfasurat sub motto-ul "Sentinta LOR: sa traiti daca puteti", protestul a fost marcat de scandari contra guvernului si a presedintelui Traian Basescu. Participantii au fluierat si au agitat pancarte cu mesaje ca "Ne ciuruiti cu 25%/Va decapitam 100%", "Noua ne-ati lasat un pic/La voi n-ati taiat nimic" sau "Udrea, cu poseta ta/Traieste toata institutia mea!".

Lazaroiu: PSD e interesat sa apara violente la mitingul de miercuri

Peste 30 de participanti au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce li s-a facut rau. Sapte dintre acestia au fost transportati la spital, 25 au primit asistenta la corturile instalate in Piata Victoriei, iar unul dintre ei a refuzat ingrijirile medicale.

Un alt incident l-a avut ca protagonist pe pedelistul Marcel Hoara, presedintele Agentiei Romane pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale. Aceasta, prezent in Piata Victoriei pentru a participa la emisiunile posturilor TV de stiri care transmiteau de la fata locului, a fost lovit cu un ou crud de un protestatar si i s-a turnat apa in cap de catre alt sindicalist, fiind apoi evacuat din zona de jandarmi.

Mitingul a fost organizat de CNSLR Fratia, Meridian, Cartel Alfa, BNS si CSDR, care anuntasera ca asteapta la protest 60.000 de oameni.

Potrivit liderilor de sindicat, toate cheltuielile pentru deplasarea participantilor veniti din tara cu sute de autocare si microbuze sunt suportate de sindicate.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Sebastian Lazaroiu, #Lazaroiu manifestanti, #Lazaroiu lideri PSD, #Lazaroiu proteste , #stiri Sebastian Lazaroiu