Șapte lucruri pe care oamenii le învață prea târziu: "Dacă nu găsești o metodă să câștigi bani când dormi, vei munci până la moarte"

Sambata, 25 Martie 2023, ora 22:59
4975 citiri
Șapte lucruri pe care oamenii le învață prea târziu: "Dacă nu găsești o metodă să câștigi bani când dormi, vei munci până la moarte"
Om care bifează o listă de obiective FOTO Unsplash

Micile alegeri pe care oamenii le fac de-a lungul vieții influențează drastic modul în care le va arăta viitorul. Viața ne dă lecții pe calea grea și sunt diferite în funcție de etapa în care am ajuns.

Între naștere și moarte există întotdeauna alegerile, iar partea bună este că oamenii au puterea de a decide care va fi următorul pas. Din păcate, oamenii subestimează adesea puterea alegerii, potrivit sagrikaoberoi.medium.com.

7 lucruri pe care oamenii le învață prea târziu

1. Frica privind ce spun sau gândesc alții despre tine e o capcană

În fiecare colț al lumii există anumite norme și standarde. Este în regulă să le urmezi, însă atunci când fiecare decizie din viața ta este determinată de modul în care te percep oamenii, devine o problemă.

Așa ajunge să ne fie frică să ieșim din zona de confort deoarece fiecare decizie a noastră ajunge să fie controlată de ceea ce cred alții, iar viața este prea scurtă pentru așa ceva. Emoția dominantă este teama că vom fi judecați sau că oamenii vor râde de noi dacă facem lucrurile diferit. Ar trebui să ne urmăm inima, oricât de nebunească ar putea părea ideea.

2. Nu trebuie să aștepți pensia pentru a trăi viața pe care ți-o dorești

Mulți dintre noi și-au văzut părinții așteptând o viață întreagă să intre la pensie pentru a călători sau a face lucrurile care le aduc plăcere. Din păcate, uneori nu mai este posibil deoarece vârsta înaintată vine cu diverse probleme de natură financiară sau de sănătate.

Oamenii nu ar trebui să își amâne fericirea până la pensionare.

3. E crucial să ai grijă de mintea și corpul tău

Oamenii învață greu un lucru: este bine să fii ambițios, dar nu și să fii dependent de muncă. De regulă, după 40 de ani, obiceiurile nesănătoase încep să se reflecte asupra corpului. Echilibrul este întotdeauna bun, mai ales când vine vorba de sănătate.

„Nu lăsați boala să vă facă să realizați valoarea sănătății”, mai arată autoarea articolului citat.

4. Nu înceta niciodată să înveți și să investești în tine, chiar dacă ai jobul dorit

Atunci când oamenii dețin deja abilitățile necesare pentru a se descurca bine la jobul lor, devin confortabili. Ajung atât de focusați pe poziția lor și pe banii pe care îi câștigă, încât uită că există și alți oameni competenți pe piața muncii care le pot lua locul oricând.

Tocmai din acest motiv este important să înveți în continuare și să îți îmbunătățești abilitățile.

5. Nu utilizezi puterea investiției

Cel mai bun moment pentru a investi a fost ieri, următorul cel mai bun moment este astăzi. Oamenii au tot felul de concepții greșite, ca de exemplu că bursa este riscantă, sau că trebuie să se priceapă la tehnologie. A economisi și a investi sunt două lucruri diferite.

Traiectoria vieții tale va depinde de ceea ce alegi să faci cu banii tăi. Poți să îți păstrezi banii într-un cont de economii pentru tot restul vieții, sau poți să găsești o modalitate prin care banii tăi să se înmulțească.

„Dacă nu găsești o modalitate de a câștiga bani în timp ce dormi, vei munci până vei muri.” - Warren Buffett

6. Te aștepți ca oamenii toxici să se schimbe

Când întâlnești o persoană toxică, trebuie fie să o ții la distanță, fie să rupi complet legătura, dacă este posibil. Sigur, este bine să oferim persoanelor din jur șansa de a deveni o versiune mai bună a lor, însă oamenii toxici nu se vor schimba niciodată. Trebuie doar să recunoașteți tiparul și să vă îndepărtați de ei, pentru sănătatea voastră fizică și mentală.

7. Gândurile negative despre sine îți pot distruge viața

Discuțiile negative de sine se referă la dialogurile interioare pe care le ai cu tine însuți care îți poate limita capacitatea de a crede în tine și în propriile abilități și de a-ți atinge potențialul. Suntem propriii noștri critici, iar critica sănătoasă este bună în călătoria noastră de auto-dezvoltare pentru că nimeni nu te cunoaște mai bine decât te cunoști tu însuți. Dar oamenii care exagerează își distrug sănătatea psihică și își provoacă singuri anxietăți și depresii.

”Nu sunt destul de bun. Cu siguranță este ceva în neregulă cu mine”.

”Îmi urăsc picioarele (sau orice altă parte a corpului)”

”Nimeni nu mă place”, sunt doar câteva exemple.

Începerea zilei cu declarații pozitive vă poate schimba viața fiindcă toți avem capacitatea de a ne crea propria realitate.

#lectii viata, #bani, #sanatate, #job , #stiri life style