Darea in plata: O banca a acceptat sa stearga datoria unui client

Vineri, 27 Mai 2016, ora 16:45
7184 citiri
Darea in plata: O banca a acceptat sa stearga datoria unui client
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi darea in plata a starnit o multime de controverse si s-a lasat cu procese, iata ca exista si un caz care s-a desfasurat fara batai de cap pentru client. O banca a transmis, vineri, ca accepta stingerea datoriei unui client.

E vorba de BCR, cea mai mare institutie financiara din tara noastra, care a anuntat un imprumutat ca ii accepta notificarea de dare in plata a unui imobil, a scris pe Facebook avocatul Adrian Cuculis, care l-a consiliat pe clientul bancii in acest sens.

Acesta va merge saptamana viitoare la unul dintre sediile BCR, pentru a primi o declaratie prin care banca renunta la orice obligatie a imprumutatului fata de institutia financiara.

Mai mult, un angajat BCR i-a confirmat telefonic clientului ca banca nu mai are nicio pretentie si ca urmeaza sa remita datoria, adica sa il elibereze de orice obligatie, mai arata avocatul.

Reprezentantii bancii nu au vrut sa comenteze prea mult subiectul. Ei au transmis doar ca nu au facut altceva decat sa respecte legea.

Afla ce trebuie sa faci daca vrei sa scapi de datorii prin darea in plata

Darea in plata a intrat in vigoare in aceasta luna, dupa multe discutii in contradictoriu intre initiatorul legii, liberalul Daniel Zamfir, reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei si institutiile creditoare.

Bancile, dezamagite dupa promulgarea legii darii in plata - ce ii reproseaza lui Iohannis

Legea darii in plata, adoptata - Initiatorul legii il ataca pe Isarescu si ii cere sa opreasca intoxicarea

Darea in plata: Initiatorul legii jubileaza, BNR il trimite la Constitutie

Deja exista pe rolul instantelor cateva procese care au in centru acest act normativ. Cele mai multe au fost intentate de clientii bancilor ce sunt nemultumiti de reactia acestora sau de firmele de recuperare.

Legea darii in plata: A inceput haosul - datornicii, bancile si recuperatorii se dau in judecata unii pe altii

De asemenea, exista si un proces in care o banca a contestat procedura prin care un client intentioneaza sa-si dea in plata imobilul achizitionat prin credit ipotecar.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#banca accepta darea plata, #banca dare plata, #BCR accepta dare plata, #BCR dare plata , #banci