Darea in plata: Trebuie platit impozit sau nu? Ce spune ministrul Finantelor

Luni, 23 Mai 2016, ora 16:08
3394 citiri
Darea in plata: Trebuie platit impozit sau nu? Ce spune ministrul Finantelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a sustinut, luni, ca nu este necesara modificarea Legii darii in plata, astfel incat sa fie eliminata impozitarea transferului de proprietate.

"Avem o lege, darea in plata, dezbatuta in Parlament timp de peste un an. Legea a iesit din Parlament cu aceste prevederi foarte clare. Este o lege stabilita in Parlament si nu vedem de ce sa venim acum sa o modificam. In acest moment nu am inteles ratiunea pentru care darea in plata are loc in conditiile Codului Fiscal actual", a spus Dragu, prezenta luni la conferinta de lansare a raportului pentru 2015 al Consiliului Concurentei.

Legea darii in plata: A inceput haosul - datornicii, bancile si recuperatorii se dau in judecata unii pe altii

Miercurea trecuta, Anca Dragu, a declarat, la Palatul Victoria, ca pentru o eventuala eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate in cazul darii in plata este necesara modificarea Codului Fiscal printr-o ordonanta de urgenta, adaugand ca trebuie analizat in ce masura acest lucru este fezabil.

Anca Dragu a spus atunci ca a avut o discutie cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare, care a solicitat Ministrului Finantelor Publice sa elimine din Codul Fiscal impozitul pentru transferul de proprietate in cazul legii darii in plata.

Vrei sa beneficiezi de Legea darii in plata? Cat trebuie sa scoti din buzunar

"Am avut, intr-adevar, o discutie cu Asociatia, am primit multe e-mailuri, multe solicitari in acest sens (...) Dupa mai bine de un an de dezbatere in Parlament aceasta lege, legea darii in plata, a fost votata fara a avea o prevedere explicita cu privire la taxarea acestei tranzactii.

Ca atare, se aplica legislatia in vigoare - anume Codul Fiscal - care prevede o taxa de 2-3% pentru fiecare tranzactie. Vom analiza propunerea inaintata de catre Asociatie (...) Este vorba de modificarea Codului fiscal. Este o lege organica, modificarea s-ar putea face printr-o Ordonanta de Urgenta si trebuie sa analizam in ce masura acest lucru este fezabil", a precizat ministrul Finantelor Publice, saptamana trecuta.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat ca Executivul va analiza acest lucru "cu celeritatea posibila".

"Legea asta a stat in dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat in considerare pana acum. Sigur ca o sa analizeze si Guvernul cu celeritatea posibila toate aceste discutii, dar va reamintesc contextul si mostenirea pe care o avem in legatura cu aceasta dezbatere", a subliniat Dan Suciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#impozit legea darii in plata, #impozit dare plata , #banci