Piperea contesta datele BNR pe darea in plata si vine cu alte cifre de la servicii

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 10:22
5687 citiri
Piperea contesta datele BNR pe darea in plata si vine cu alte cifre de la servicii
Foto: Arhiva Facebook/Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea, celebru pentru luptele sale in instanta impotriva bancilor, sustine ca are cifrele reale ale rezultatelor aplicarii legii in plata, pe care a sustinut-o fervent. Pentru a da greutate informatiilor, spune ca acestea provin "din servicii".

"Cineva din servicii mi-a spus ca sunt 8.000 de dari in plata finalizate cu succes. M-a felicitat pentru ca am facut fericit cca 20 de mii de persoane", scrie pe Facebook Gheorghe Piperea.

Avocatul explica si de ce datele furnizate de BNR sunt diferite.

"Cifra de cca 3800 de notificari (din care cca 500 finalizate cu succes, restul contestate) e de la BNR si priveste doar bancile, nefiind inclusi recuperatorii de creante. In plus, cifra BNR nu arata nici notificarile celor care fusesera deja evacuati din casa. Reamintesc ca si acestora li se aplica liberarea de datorii reglementata de legea DIP", adauga Piperea care acuza banca centrala ca furnizeaza "sferturi de adevaruri".

Un internaut contesta obtinerea unor astfel de informatii de la serviciile secrete, insa Piperea ii da replica: "daca autoritatile competente ascund informatii, sunt bune si sursele astea. In plus, nu sunteti dintre cei care laudati ajutorul dat de servicii celor de la DNA? Daca e asa, ce va deranjeaza? Adevarul?".

Amintim ca, in luna august, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca bancile au primit cateva mii de notificari de dare in plata, iar multi clienti nu aveau restante.

"Din datele acestea se contureaza o cifra mica de tot. Avem in prezent cateva mii de cazuri. Nu stim daca situatia este cea care cuprinde toate cazurile, pentru ca noi cerem doar de la banci, legea se mai aplica si la executori", a afirmat Isarescu.

El a amintit ca toata promovarea legii de catre initiatori a fost facuta pe "cifre exagerate", potrivit carora darea in plata s-ar aplica unui numar de circa 900.000 de persoane.

Pe de alta parte, Curtea Constitutionala va dezbate in septembrie cel putin 151 de exceptii de neconstitutionalitate ridicate de banci cu privire la Legea darii in plata, dar si una a Judecatoriei Sinaia.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Piperea BNR darea in plata, #Piperea servicii BNR , #banci