Darea in plata: Ciolos crede ca ar putea arunca in aer sistemul bancar

Luni, 21 Martie 2016, ora 13:28
2509 citiri
Darea in plata: Ciolos crede ca ar putea arunca in aer sistemul bancar
Foto: Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, la Alba Iulia, ca sustine Legea darii in plata, dar ca aceasta trebuie sa vizeze concret cazurile sociale, si nu sa rezolve problemele speculatorilor imobiliari. El a atras atentia ca o asemenea lege "ar putea arunca in aer sistemul bancar daca nu este bine gandita".

Ciolos a spus, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul a trimis un punct de vedere Parlamentului prin care propune anumite modificari, astfel incat Legea darii in plata sa vizeze faptic cazurile sociale, care au probleme dupa ce au contractat un credit, potrivit News.ro.

Ciolos, criticat dur din PNL: Opriti minciuna, intoxicarea si abuzul impotriva legii darii in plata!

"Mie mi se pare, in primul rand, ca aceasta lege trebuie nu doar declarativ, ci si faptic sa vizeze intr-adevar cazurile sociale. Deci acele situatii in care creditorii au luat un credit de la banca, ca sa isi cumpere o casa, un apartament in care locuiesc si atunci cand au probleme de rambursare sa nu fie in situatia de a scoate familia in strada", a spus Ciolos.

Premierul a adaugat ca din punctul sau de vedere aceasta lege nu trebuie ca, sub acoperirea declarativa a cazurilor sociale, sa rezolve problemele speculatorilor imobiliari, deoarece astfel ar putea arunca in aer sistemul bancar.

Ciolos, despre darea in plata: Nu trebuie doar sa sarim parleazul

"Nu cred ca aceasta lege sub acoperirea declarativa a cazurilor sociale sa rezolve problemele speculatorilor imobiliari care au luat credite de milioane sau zeci de milioane de euro sa investeasca in imobiliare si acum vad ca nu le mai functioneaza piata si sa arunce in aer sistemul bancar ca sa isi rezolve problemele.

Cand vorbesc de aruncare in aer a sistemului bancar, nu ma refer la salvat cu orice pret bancile, pentru ca premierului ii sunt dragi bancile si nu ii sunt dragi cetatenii.

Dar daca noi destabilizam sistemul bancar, tot asupra celor care iau credite de la banci sau isi tin banii la banci se vor rasfrange negativ aceste efecte. La asta trebuie sa ne gandim cand luam o decizie, care e si impactul pozitiv pe termen scurt, dar si pe termen lung", a mai spus Ciolos.

El a explicat ca a avut discutii cu reprezentantii bancilor privind impactul pe care legea ar putea sa il aiba asupra acestora, dar si asupra economiei nationale.

Initiatorul Legii darii in plata acuza bancile comerciale si BNR de santaj, instigare si minciuni

"Eu am avut o discutie cu bancile foarte deschisa si foarte clara, bancile au facut niste greseli in trecut si acum intr-un anumit fel platesc pretul acestor greseli si acestei rigiditati in modul de a aborda anumite situatii, insa pe de alta parte e important pentru economia Romaniei si pentru clientii bancilor sa avem stabilitate in sistemul bancar.

Si o lege ca aceasta poate sa arunce in aer sistemul bancar, daca nu e gandita bine. Sustin legea darii in plata, dar ea trebuie sa vizeze intr-adevar cazurile sociale si asta presupune ca trebuie sa fie tintita spre aceste cazuri", a conchis Ciolos.

Potrivit prim-ministrului, decizia finala privind Legea darii in plata este a Parlamentului, precizand ca apoi fiecare va trebui sa isi asume deciziile luate.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Dacian Ciolos dare plata, #Dacian Ciolos lege dare plata, #banci dare plata , #Dacian Ciolos
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1