Legea gratierii va trece maine tacit de Senat. Tariceanu explica de ce nu o supune la vot

Luni, 22 Mai 2017, ora 17:42
8808 citiri
Legea gratierii va trece maine tacit de Senat. Tariceanu explica de ce nu o supune la vot

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, luni, ca grupul parlamentar pe care il reprezinta a solicitat in sedinta Biroului Permanent introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului de marti a proiectului Legii gratierii pentru a se evita adoptarea tacita.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat insa ca, fara raportul de fond al Comisiei Juridice, proiectul Legii gratierii nu are cum sa intre in plen.

"Nu stiu daca o lasam asa, dar pana in momentul de fata de la Comisia Juridica nu am primit raportul. Fara raport nu poate sa intre pe ordinea de zi a plenului", a spus Tariceanu, intrebat de presa daca proiectul Legii gratierii va intra pe ordinea de zi a sedintei de plen, marti fiind termenul de adoptare tacita.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a afirmat, la randul sau, ca s-a solicitat in sedinta Biroului Permanent introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de lege pentru a se evita adoptarea tacita.

"Maine este prevazuta adoptarea tacita pentru Legea 14, legea gratierilor. Grupul parlamentar USR a solicitat azi in Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi astazi sau maine a legii, pentru a se evita adoptarea tacita.

A fost o lege care s-a discutat foarte mult in Senat si dorim sa fie foarte clar cum voteaza partidele in aceasta chestiune. Semnalele sunt contradictorii, pentru ca chiar domnul Dragnea a spus ca s-ar putea ca ea sa nu mai fie oportuna.

Pozitia grupului USR este ca grupul USR nu se opune gratierilor, ci gratierii coruptilor. (...) Raspunsul a fost ca nu a venit raport de fond de la Comisia Juridica. Am cerut, in aceasta situatie, introducerea pe ordinea de zi de maine, sub rezerva primirii raportului de fond din partea Comisiei Juridice, dar nu ni s-a dat raspuns pe aceasta chestiune. E clar ca coalitia PSD si ALDE nu doresc (sic!) dezbaterea legii in plenul Senatului si doresc sa evite sa se pronunte momentan pe aceasta lege", a afirmat Alexandrescu.

Plenul Senatului a decis in 8 mai, cu majoritate de voturi, retrimiterea la Comisia Juridica a proiectului legii gratierii, pentru ca acesta sa fie adoptat in forma trimisa Parlamentului de Guvern pe 31 ianuarie.

Citeste si:
PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a anunțat că pregătește o alianță politică cu Alianța pentru Patrie (APP), partid format în jurul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Mai mult,...
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Mult zgomot pentru nimic! Din absolut toate punctele de vedere!