Dragnea se gandeste sa renunte la Legea gratierii: La Camera nu ii dau drumul pana nu ii inteleg rolul

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 15:23
4949 citiri
Dragnea se gandeste sa renunte la Legea gratierii: La Camera nu ii dau drumul pana nu ii inteleg rolul

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, miercuri, dupa sedinta Comitetului Executiv National, ca el si colegii sai trebuie sa vada daca Legea gratierii mai este oportuna in acest moment.

"Am discutat, am ascultat ce au spus colegii nostri si le-am spus si punctul meu de vedere. Indiferent de argumentele aduse, eu am ridicat aceasta problema colegilor: sa ne gadim daca aceasta lege mai este oportuna. S-a plecat de la problemele din penitenciare si s-a incercat sa se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justitie.

Se vorbeste de o perioada de timp de abuzurile unor procurori, de deciziile discutabile ale unor judecatori, despre necesitatea adoptarii unei legi a raspunderii magistratilor, dar cu precizarea ca trebuie clarificate aceste raspunderi, dar si completate cu protectie pentru judecatori, se vorbeste de imperfectiunea definirii unor infractiuni, dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate prin Legea gratierii. Legea gratierii nu rezolva nicio tema de genul asta. Poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauze. In aceste conditii trebuie sa ne gandim daca aceasta lege mai este oportuna", a spus Liviu Dragnea.

In aceste conditii, liderul PSD a spus ca face apel catre Guvern si Ministerul Justitiei sa explicate daca Legea gratierii si alte masuri pe care le-au anuntat pot rezolva problema din penitenciare.

"In aceste conditii pe mine ma intereseaza mai putin cum va iesi legea de la Senat. Cand va ajunge la Camera eu nu ii voi da drumul pana cand nu voi fi convins ca face parte dintr-un pachet care rezolva o problema. (...) Cand va ajunge in Camera Deputatilor nu o sa dau drumul la dezbateri pana cand si eu, si colegii, si dvs (jurnalistii - n.red.) veti intelege care trebuie sa fie rolul acestei legi", a punctat Dragnea.

Intrebat daca le-a transmis colegilor din Comisia Juridica din Senat ceea ce trebuie sa faca in continuare, Dragnea a reiterat faptul ca "foarte putin conteaza ce se va intampla in Senat". Jurnalistii au insistat si l-au intrebat daca i-a transmis vreo directiva lui Robert Cazanciuc, inlocuitorul lui Serban Nicolae, iar Dragnea a raspuns: "Eu sunt sigur ca asculta ce spun eu acum".

Amintim ca membrii CExN PSD au decis, miercuri, inlocuirea lui Serban Nicolae de la conducerea Comisiei Juridice din Senat cu Robert Cazanciuc, ministru al Justitiei in Cabinetul Ponta. Serban Nicolae a fost inlocuit si de la sefia Grupului PSD din Senat, functie care ii revine acum lui Mihai Fifor, presedintele Consiliului National al PSD.

Ce spunea Dragnea despre Legea Gratierii in luna ianuarie

Reactia lui Liviu Dragnea de miercuri vine in conditiile in care in luna ianuarie atitudinea sa era diferita.

"Daca in cateva luni de zile, adica probabil pana la vara, Romania nu intreprinde si nu initiaza un pachet de masuri printre care si legea gratierii, de aceasta amenda (de la Cedo- n.red.) nu scapam si, dincolo de amenda, mai este o situatie - eu am cerut public, azi, ministrului Justitiei sa se spuna public cati romani au murit in inchisorile din Romania, sunt zeci, sunt sute, sunt mii, asta trebuie sa se stie. Ei nu au fost condamnati la moarte, sunt membri ai societatii romanesti care au dreptul la viata", a spus Dragnea la Antena 3, citat de Agerpres.

Citeste si:
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
În doar jumătate de an, aproape toate grupurile politice din parlament au suferit modificări după demisii sau revocări, în paralel cu nașterea unor noi structuri care vor oferi parlamentului...
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
Criza care ar putea adânci recesiunea România. ”Niciun partid nu-și permite să fugă. Trebuie să inventeze un motiv. PNL e cu pistolul la tâmplă”
România trece printr-un an dificil. Abia ce ieșisem din pandemie, iar războiul din Ucraina a adâncit criza în care ne aflam deja. Deja avem creșteri importante de prețuri la produsele de...