Serban Nicolae, despre protestatarii anti-gratiere: Oameni neinformati care au o placere sa fie manipulati

Joi, 04 Mai 2017, ora 11:51
11653 citiri
Serban Nicolae, despre protestatarii anti-gratiere: Oameni neinformati care au o placere sa fie manipulati

Senatorul PSD Serban Nicolae considera ca romanii care au iesit si miercuri seara in strada dupa ce in Comisia Juridica s-a decis gratierea coruptilor sunt neinformati si manipulati.

"Daca ar fi vorba de un dialog (cu protestatarii din Piata Victoriei - n.red.) le-as spune sa nu cada prada manipularii. E foarte greu sa combati niste absurditati. E vorba de oameni neinformati si care au asa o tendinta, o placere sa fie manipulati", a spus Nicolae.

Senatorul PSD a fost vizat de protestatari miercuri seara, avand in vedere ca nu doar ca este seful Comisiei Juridice din Senat, dar chiar unul dintre initiatorii amendamentelor controversate. "Serban Nicolae, du-te la parnaie!" era unul dintre mesajele de pe pancartele din Piata Victoriei.

Serban Nicolae a adaugat ca si "Italia, Franta au gratiat, au gratiat fapte de coruptie, si nu s-a inflamat lumea" si le-a cerut celor care contesta masura sa incerce sa vada "imaginea de ansamblu". In opinia lui, aceasta imagine ar fi ca nu scapa de inchisoare cei condamnati pentru violente si cei cu pedepse mari.

Nicolae a fost deranjat si de reactia Guvernului in legatura cu amendamentele prin care sunt gratiati coruptii si a spus, ironic, ca probabil ca Executivul vrea sa plateasca amenda CEDO.

Nu este prima reactie de acest fel a lui Serban Nicolae la adresa protestatarilor. El i-a contestat inca din primele zile de dupa adoptarea OUG 13 pe cei care au iesit in strada, motiv pentru care a fost si atunci tinta a mesajelor ironice.

El a fost si sursa multor glume dupa ce a incercat sa ironizeze un gest al liberalilor inspirat de protestele din Piata Victoriei. Astfel, cand acestia si-au aprins lanternele telefoanelor in Parlament, asa cum o facusera sute de mii de protestatari cu o seara inainte, Serban Nicolae le-a spus ca spera ca sunt dispozitivele personale si ca nu consuma astfel banii contribuabililor.

Comisia Juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi "pentru" (PSD si ALDE) si 3 "impotriva" (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

Indignati de acest lucru, internautii s-au mobilizat pe retelele de socializare si au iesit in strada atat la Bucuresti, cat si in alte mari orase ale tarii, cum ar fi Cluj, Craiova si Baia Mare.

Citeste mai multe despre:

Citeste si:
Cum își petrece Radu Mazăre timpul la închisoare: ”Dă cu mătura, face curat” VIDEO
Cum își petrece Radu Mazăre timpul la închisoare: ”Dă cu mătura, face curat” VIDEO
Mihai Mazăre așteaptă ca ceilalți doi frați ai săi, Radu și Alexandru Mazăre, să ajungă la înmormântarea mamei acestora, după ce au primit aprobare din partea penitenciarului să...
PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
PNȚCD vrea alianță cu partidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a anunțat că pregătește o alianță politică cu Alianța pentru Patrie (APP), partid format în jurul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Mai mult,...