Serban Nicolae ii da replica lui Tudor Chirila: Inteleg cu zdringhi-zdringhi, dar toti coruptii sunt penali

Luni, 08 Mai 2017, ora 23:12
49116 citiri
Serban Nicolae ii da replica lui Tudor Chirila: Inteleg cu zdringhi-zdringhi, dar toti coruptii sunt penali

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Serban Nicolae, a tinut sa-i dea o replica artistului Tudor Chirila, luni seara, dupa ce acesta din urma a spus ca nu e de acord "sa fie gratiati coruptii si penalii".

Tudor Chirila a fost prezent, duminica, la protestul din Bucuresti, declarand ca "maine, cand lucrurile poate nu vor lua turnura pe care o asteapta miile de oameni care au fost in piata, aici, in februarie, eu macar o sa fiu impacat, ca am venit si mi-am exprimat pozitia vizavi de gratierea penalilor si a coruptilor".

Citeste un interviu viral acordat de Tudor Chirila pentru Ziare.com, in urma cu doua luni, in contextul protestelor anticoruptie

"Am auzit pe distinsul Chirila Tudor, spunand ca nu e de acord sa fie gratiati coruptii si penalii. Eu inteleg cu zdringhi-zdringhi, dar toti coruptii sunt penali. De gratiat se gratiaza doar penali, ca asta e logica! Nu se gratiaza nevinovati", a explicat Serban Nicolae mecanismele Legii gratierii, la B1 TV.

Acesta a respins si speculatiile ca s-ar fi inteles cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a avea pozitii diferite privind Legea gratierii, retrimisa luni in Comisia Juridica.

"Mi se pare de domeniul aberantului ca as fi avut o intelegere cu Liviu Dragnea, sa par eu baiatul rau si el baiatul bun si eu sa vin cu niste propuneri si el sa le dezavueze si sa fie un joc de imagine. Unii au mult timp liber si mintea odihnita. Cei care ma cunosc stiu ca nu fac astfel de jocuri", a precizat senatorul PSD.

Referitor la posibilitatea ca Legea gratierii sa il ajute pe Liviu Dragnea sa scape de pedeapsa cu suspendare primita in dosarul Referendumul, Serban Nicolae a precizat: "Proiectul venit de la Guvern nu are nicio dispozitie privind pedepsele cu suspendare. Codul Penal prevede ca nu se pot gratia pedepsele a caror executare a fost suspendata. Orice om care pune doi neuroni cap la cap si are cunostinte juridice intelege asta".

Citeste mai multe despre tensiunile dintre Dragnea si Serban Nicolae:

Amintim ca, luni, plenul Senatului a decis sa retrimita la Comisia Juridica proiectul Legii gratierii, astfel incat sa fie adoptata forma trimisa de Guvern pe 31 ianuarie. 61 de senatori PSD si ALDE au votat pentru trimitere, iar 41 de senatori PNL si USR au votat impotriva. Cei din urma au cerut, la fel ca in urma cu trei luni, dezbaterea Legii gratierii si apoi respingerea sa.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...