Basescu: Multumesc lui Dumnezeu ca Dragnea si PSD s-au dezis de gratiere. O voi sustine independent

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 19:55
7345 citiri
Basescu: Multumesc lui Dumnezeu ca Dragnea si PSD s-au dezis de gratiere. O voi sustine independent
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, miercuri, ca PSD si Liviu Dragnea s-au dezis de problema gratierii si acest lucru ii va permite lui sa o sustina de pe pozitii independente, mentionand ca Romania are nevoie de o gratiere larga.

"In ceea ce ma priveste, multumesc lui Dumnezeu ca Dragnea cu tot cu PSD s-au dezis de problema gratierii, pentru ca asta imi va permite sa o sustin de pe pozitii independente, pentru ca Romania are nevoie de o gratiere.

O pozitie de politician care intelege care este situatia din sistemul nostru de justitie, din sistemul penitenciar si, mai ales, care intelege sa contribuie la repararea unor erori care s-au facut odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal", a afirmat Traian Basescu, la Consiliul Executiv National al PMP.

Basescu a spus ca Liviu Dragnea "s-a lansat intr-un show public de proasta calitate".

"Dragnea, ca la Ordonanta 13, s-a lansat intr-un show public de proasta calitate. Deci presa dezbatuse, cu doua saptamani inainte erau amendamentele lui Nicolae, iar Dragnea s-a facut ca le-a aflat abia dupa ce au iesit oamenii in strada. Inca nu am vazut un politician mai ridicol decat acest smecheras de Teleorman.

E la fel ca la OUG 13, el n-a stiut. Tocmai era in America se intalnea cu Trump. Aceeasi tehnica, daca va aduceti aminte se intampla si cu Ponta, era pe undeva prin Africa de Sud cand cu marea revolutie din Parlament, martea neagra", a amintit Traian Basescu.

Legea gratierii va ajunge la Camera Deputatilor in forma Guvernului si PMP trebuie sa voteze pentru respingerea ei, crede fostul presedinte.

"Vreau sa stiti care este mesajul proiectului de lege a gratierii, asa cum o sa ajunga la Camera Deputatilor, in forma in care a fost trimis de Guvern. Mesajul cifric este urmatorul: daca aceasta lege trece si prin Camera Deputatilor in forma trimisa de Guvern, asa cum a cerut ayatollahul de la PSD, efectul ei este urmatorul: 433 de oameni vor fi eliberati, 589 vor avea pedepsele reduse cu 3 ani, vor fi eliberati 9 minori si o persoana peste 70 de ani.

Deci 1.032 de oameni, din care 433 vor fi eliberati, iar celorlalti li se vor reduce pedepsele. Cine sunt ei? Hoti", a sustinut Basescu.

Traian Basescu a spus ca Liviu Dragnea vrea sa-si elibereze "omologii" si "prietenii".

"Dragnea vrea sa-si elibereze omologii de tip ferma de porci, domeniul de vanatoare sau Teldrum. (...) Ii elibereaza pe cei care au furat din case, care au violat domicilii, care au furat din curtea vecinului, in mod deosebit, ii elibereaza pe cei cu degete subtiri, care fura din genti si posetele femeilor din autobuze, ii elibereaza pe cei care fura din societati comerciale. Asta elibereaza Dragnea, isi elibereaza partenerii.

In schimb, cu manie proletara, vrea sa stea medicii, profesorii, functionarii, deci oamenii cu pregatire superioara trebuie sa ramana in puscarie", a mai sustinut liderul PMP.

Traian Basescu a afirmat ca, in opinia sa, Romania are nevoie de o gratiere larga.

"Eu vad asa, o gratiere larga, care sa tina cont, in primul rand, de categoriile care pot fi recuperate pentru societate, o noua lege a executarii pedepselor care sa valorifice, pe timpul perioadei de detentie, capacitatea si pregatirea profesionala a celor incarcerati", a spus Basescu.

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#Traian Basescu Dragnea PSD gratiere, #Basescu legea gratierii, #Dragnea Legea gratierii , #Traian Basescu