Legi și norme ciudate din Grecia. Turiștii pot fi considerați dealeri de droguri din cauza unor pastile banale

Duminica, 02 Aprilie 2023, ora 04:00
8834 citiri
Legi și norme ciudate din Grecia. Turiștii pot fi considerați dealeri de droguri din cauza unor pastile banale
Acropole, Grecia FOTO / Unsplash

Fiecare țară are legi ce pot părea ciudate pentru alte culturi și naționalități, iar Grecia nu face excepție. Turiștii care nu le știu s-ar putea trezi în situații neplăcute fără să realizeze cum au ajuns acolo.

Fără pantofi cu toc în siturile istorice

Deși este greu de imaginat că există persoane care și-ar dori să viziteze Grecia antică pe tocuri cui de 10 centimetri, turiștii sunt imprevizibili, astfel că autoritățile au decis să nu riște. Este, într-adevăr, interzis să porți pantofi cu toc înalt pe siturile arheologice grecești precum Acropole sau Partenon astfel încât acestea să fie cât mai bine conservate, fără să fie distruse dalele.

Mai mult, este interzis ca oamenii să danseze dezbrăcați la Acropole.

Fără gumă de mestecat

Siturile istorice grecești mai vin cu o regulă, și anume fără gumă de mestecat. De fapt, legea greacă limitează consumul de alimente și băuturi în general în interiorul monumentelor istorice. În ciuda acestui fapt, în fiecare an sunt curățate aproape 28 de kilograme de gumă de mestecat pe Odéon de Péricles din Atena, conform dailyhindnews.com.

Codeina, tratament interzis

În Grecia, toate medicamentele pe bază de codeină sunt interzise deoarece sunt considerate droguri. Prin urmare, o plimbare cu pastile cu codeină în buzunar te poate face să arăți ca un mare dealer.

Prezență la vot obligatorie

În Grecia, leagănul democrației, votul nu este doar un drept, ci o obligație.

”Votul este obligatoriu pentru toți alegătorii înscriși pe o listă electorală specială. Alegătorii care nu votează fără un motiv întemeiat vor fi condamnați la o pedeapsă cu închisoarea de la 1 lună la 1 an. Excepție: votul nu este obligatoriu pentru alegătorii cu vârsta peste 70 de ani sau pentru alegătorii care se aflau la peste 200 km depărtare de secția lor de votare în ziua alegerilor”, se arată chiar pe site-ul guvernului grecesc.

Fără hârtie igienică în toaletă

Acest lucru poate fi ciudat pentru turiști, însă în Grecia nu trebuie să aruncați hârtie igienică în toaletă. Este o normă impusă ca urmare a defecțiunilor conductelor și sistemului de canalizare.

”Cazare” de maximum 5 ani în cimitirele din Grecia

Persoanele decedate pot fi îngropate în cimitirele din Grecia între 3 și 5 ani. Există și varianta unui loc de veci pe viață, însă costă aproximativ 150.000 de euro. Astfel, după ce perioada expiră, statul exhumează cadavrul, oasele sunt puse într-un container de dimensiunea unei cutii de pantofi și sunt depuse în osuarul orașului. De asemenea, legea prevede că este obligatoriu ca rudele decedatului să participe la exhumare.

Peisaj apocaliptic în Grecia după sosirea valului de praf saharian. ”Este unul dintre cele mai grave episoade” VIDEO
Peisaj apocaliptic în Grecia după sosirea valului de praf saharian. ”Este unul dintre cele mai grave episoade” VIDEO
Valul de praf saharian care a acoperit Atena și alte orașe grecești a creat un decor apocaliptic. Ceața galben-portocalie a sufocat mai multe regiuni din Elada. Meteorologii susțin că acest...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#legi ciudate, #Grecia, #norme , #Grecia
Comentarii