Directorii de la Lehman, platiti regeste chiar si dupa faliment

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 11:47
1824 citiri
Directorii de la Lehman, platiti regeste chiar si dupa faliment

Intr-o perioada de criza financiara pe pietele internationale, in vreme ce majoritatea celor implicati au pierderi serioase, cativa castiga - si nu in termeni de zeci de mii, ci de milioane.

Culmea, este vorba chiar de unii dintre cei care au provocat criza. Astfel, cativa dintre directorii Lehman Brothers, institutia financiara americana care a dat faliment luna trecuta, vor castiga in continuare milioane de dolari, muncind pentru aceeasi institutie, relateaza cotidianul britanic Times.

"Nota de plata" a celor 150 de directori alesi "pe spranceana" va fi platita de Nomura, banca japoneza care a cumparat mari parti din Lehman Brothers si care este dispusa sa-i plateasca pe acestia cu milioane de dolari daca ajuta la descalcirea afacerilor institutiei falimentare.

Cu toate acestea, cei 150 vor avea parte de castiguri astronomice doar timp de trei luni, cat este dispus lichidatorul institutiei sa plateasca - aceasta este intelegerea batuta in cuie de catre

PricewaterhouseCoopers (PwC), administratorul Lehman. Mai mult, Nomura a anuntat luni ca ii va angaja pe cei 150 de directori in structurile sale, cu salariile pe care le primeau si la Lehman inainte de faliment.

PwC isi dorea cu disperare sa patreze personalul-cheie de la Lehman suficient de mult pentru a descalci afacerile in valoare de miliarde de dolari. Pentru a-i convinge sa ramana, bancherii au primit promisiunea ca daca vor lucra pana la sfarsitul anului la Lehman vor fi transferati apoi la Nomura, unde vor primi cel putin 50% din compensatiile primite anul trecut si 100% daca au performante in lichidarea afacerilor Lehman in urmatoarele trei luni.

Trebuie notat ca acesti angajati au primit, fiecare, chiar si compensatii de 7 milioane de dolari anul trecut. Anumite voci de la Lehman au descris pachetul de compensatii drept "extraordinar de generos" si i-au criticat pe directorii care au fost de acord sa accepte aceste conditii inainte ca angajatii obisnuiti de la Lehman sa primeasca vreo oferta.

"Au sarit in barcile de salvare inainte de femei si de copii. Oamenii au refuzat slujbe la alte banci pentru aramane aici si a se imbogati", a explicat o sursa pentru Times.

Maria Ionescu

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Lehman Brothers, #directori, #platit, #milioane, #chinezi, #prelua, #Nomura , #faliment