Lenovo a prezentat un laptop revoluționar. Ce știe să facă și de ce este atât de special

Marti, 21 Mai 2024, ora 20:36
2747 citiri
Lenovo a prezentat un laptop revoluționar. Ce știe să facă și de ce este atât de special
FOTO: GSMArena

În cadrul evenimentului Mobile World Congress din Barcelona, Lenovo a captivat atenția publicului cu prezentarea unui concept de laptop inovator: ThinkBook Transparent Display Laptop. Acest dispozitiv, descris de The Verge, vine cu un ecran transparent de 17,3 inch, care promite să schimbe modul în care interacționăm cu tehnologia.

Ecranul MicroLED bezel-less este punctul central al acestui laptop, oferind o transparență de până la 55% atunci când pixelii săi sunt setați pe negru și opriți. Pe măsură ce pixelii se iluminează, transparența scade, transformând ecranul într-o suprafață complet opacă, cu o luminozitate maximă de 1000 de niți. Această tehnologie, deși cunoscută din filmele SF, ridică întrebări legate de aplicabilitatea sa în viața reală. Lenovo explorează însă avantajele acestei tehnologii, în special în domeniul artei digitale.

Utilitate pentru artiștii digitali

Una dintre funcțiile inovatoare ale acestui concept este facilitarea procesului creativ pentru artiștii digitali. Aceștia pot vedea lumea din spatele ecranului în timp ce schițează pe partea inferioară a acestuia. Astfel, un arhitect ar putea desena clădiri direct de pe teren, fără a-și lua ochii de la peisaj, transformând o viziune futuristă în realitate augmentată.

Experimentele cu display-uri transparente nu sunt o noutate, dar integrarea unui astfel de ecran într-un laptop aduce provocări specifice. Rezoluția este esențială pentru afișarea clară a textului, iar Lenovo a optat pentru un panou MicroLED, oferind o rezoluție de 720p. Deși este un început modest pentru un ecran de 17,3 inch, această tehnologie asigură o citire clară a textului.

Conceptul de laptop Lenovo include și o tastatură touch, care se poate transforma într-o tabletă de desen. Tastatura proiectată dispare când este utilizat un stilou sau când utilizatorul se îndepărtează, transformând suprafața într-un spațiu ideal pentru schițe, similar cu o tabletă grafică.

Lenovo a integrat și elemente de inteligență artificială în acest laptop. O cameră mică, plasată pe partea din spate, poate recunoaște obiectele din spatele ecranului și afișa rezultatele pe acesta, creând o experiență interactivă și imersivă.

Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)
Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)
Logitech a lansat noul stylus MX Ink, versiunea a doua a stiloului său XR (Extended Reality). Prima generație, VR Ink pentru PC VR, lansată în 2019, necesita stații de bază SteamVR Tracking...
”Doriți bacon la înghețată?”. Experiențele bizare alea clienților cu inteligența artificială de la Mc Donald's VIDEO
”Doriți bacon la înghețată?”. Experiențele bizare alea clienților cu inteligența artificială de la Mc Donald's VIDEO
McDonald's a anunțat că va înceta testarea inteligenței artificiale în restaurantele sale din Statele Unite, scrie ”Restaurant Business”. McDonald's încheie un test de doi ani privind...
#Lenovo, #laptop, #tehnologie , #lenovo
  1. ”Doriți bacon la înghețată?”. Experiențele bizare alea clienților cu inteligența artificială de la Mc Donald's VIDEO
  2. Țara din NATO care cheltuie cel mai puțin din PIB pe apărare. Și România se situează sub media recomandată
  3. Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
  4. Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
  5. Ce efecte are campania de returnare a ambalajelor: În 6 luni s-au colectat 29.000 de tone de materiale reciclabile
  6. Profit record al BNR în 2023. Banca Națională justifică veniturile ridicate prin deciziile controversate luate de coaliția de guvernare în ultimul an
  7. Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
  8. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  9. Când începe preavizul în cazul în care ești concediat. Decizie importantă pentru angajați
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”