Ziare.com

CE cere noi reglementari pe achizitii publice si conflicte de interese

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 14:51

   

CE cere noi reglementari pe achizitii publice si conflicte de interese
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, dupa vizita de vineri la Bruxelles, ca oficiali ai Comisiei Europene au solicitat Guvernului noi masuri de reglementare privind achizitiile publice si conflictele de interese, in schimbul deblocarii platilor.

Leonard Orban a avut intrevederi, pe langa cea cu cu Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare Regionala, si cu reprezentanti ai Directoratului General Politica Regionala (DG REGIO), Directoratului General Ocuparea Fortei de Munca (DG EMPL) si Directoratului general Afaceri economice si financiare (DG ECFIN).

"Sunt un complex de masuri care trebuie luate in special pe achizitiile publice", a declarat Orban, conform Adevarul. Potrivit acestuia, oficialii CE au cerut si sanctiuni mai dure pentru conflictele de interese, precum si mecanisme mai eficiente in prevenirea si depistarea acestora.

De asemenea, Orban a aratat ca ramane de vazut daca pentru implementarea masurilor cerute de CE sunt necesare modificari ale legislatiei actuale.

Comisia a cerut si imbunatatirea capacitatii administrative a sistemului institutional de absorbtie a fondurilor europene.

CE a informat, joi, autoritatile romane ca a decis sa presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, respectiv "Transport", "Regional" si "Cresterea competitivitatii economice". Romania are la dispozitie doua luni pentru remedierea deficientelor.

CE precizeaza ca masurile adoptate fac parte dintr-o procedura reglementata de protejare a intereselor financiare ale UE si a modalitatilor de utilizare a banilor contribuabililor, Comisia aplicand aceleasi norme si standarde pentru toate statele membre.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1048 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor