Ziare.com

Reguli mai dure pentru gestionarea fondurilor UE, din decembrie (Video)

de Madalina Mitan
Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 15:55

   

Reguli mai dure pentru gestionarea fondurilor UE, din decembrie (Video)
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, este de parere ca noul Cod de conduita pentru personalul care lucreaza cu fonduri comunitare va fi un pas important pentru cresterea corectitudinii in acordarea fondurilor comunitare.

"Codul de conduita privind combaterea incompatibilitatilor si conflictelor de interese pentru personalul care lucreaza in institutiile care gestioneaza fonduri comunitare este unul dintre pasii pe care ii avem in vedere, pana la sfarsitul acestui an", a declarat joi, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, Leonard Orban.

Codul de conduita va contine reguli mult mai dure in sistemul de lucru cu fondurile comunitare.

"Va contine reguli clare pentru cei care lucreaza in sistem. Va dau un singur exemplu: fiecare angajat in structurile care gestioneaza fonduri comunitare va semna o declaratie in baza careia se constata ca nu este in conflict de interese sau in incompatibilitate cu functia detinuta. Care este rostul acestei declaratii? In masura in care ea este incalcata, subiectul poate intra sub incidenta legii penale", a explicat ministrul Afacerilor Europene.

Astfel, ministerul isi propune cresterea gradului de corectitudine in gestionarea fondurilor comunitare, in conditiile in care Orban a anuntat ca vrea o crestere a absorbtiei reale de la 3,7% la 20% la finalul anului 2012.

Ministrul Afacerilor Europene ne-a mai vorbit despre motivele pentru care romanii sunt deficitari la cheltuirea fondurilor europene, despre avantajele pe care le are ministerul condus de Elena Udrea, dar si despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen si pozitia Olandei in acest demers.

Citeste vineri interviul acordat in exclusivitate Ziare.com de catre ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2092 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

deci va scade procentul

fodurilor acordate :) Pt ca dupa ce citesti regulamentul de primire este clar ca numai cu pile poti sa te incadrezi in cerintele programului. :))

 

 

ce folos ? daca functionarii sunt compatibili dar incompetenti..

mai adaugati si o legislatie stufoasa si ambigua, un sistem politizat pana la femeia de serviciu, intarzieri la acordarea sumelor si o sa vedeti de ce Romania ramane in continuare, un stat contributor la bugetul UE...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor